Connect with us

technokrata

Huaweijel húz bele a Vodafone

Dotkom

Huaweijel húz bele a Vodafone

A Vodafone Magyarország és a kínai Huawei Technologies együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy felgyorsítsák a mobiltelefon-társaság szélessávú (3G) adathálózatának fejlesztését.

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója érdeklődésünkre nem árulta el a megállapodás értékét, csak annyit mondott, hogy nagy összegű szerződésről van szó. Ám ennek további részleteiről is hiába faggattuk, Beck csak annyit mondott, hogy az a jövőről szól. Az tehát nem derült ki, hogy milyen léptékű fejlesztést nyert el a kínai cég. A Vodafone-nak egyébként már van egy megállapodása a Nokia Siemens Networks céggel. Arra a kérdésünkre, hogy a mostani megállapodás miként érinti a másik céggel megkötött szerződést, Beck azt válaszolta, hogy valóban vagy egy élő szerződésük, de arról még nem döntöttek, hogy ez a későbbiekben miként alakul.

Beck annyit elmondott, jelenleg 42 városban érhető el a cég gyors internetet biztosító HSDPA-szolgáltatása, a lakosságra vetített lefedettség két-három év múlva 70-80 százalékos lesz. A vállalat célja pedig az, hogy e téren néhány éven belül övé legyen a vezető szerep. Ma már a felhasználók nagyobb beszédforgalmat bonyolítanak le a mobilhálózaton, mint a vezetékesen, a cégek között most egy újabb verseny kezdődött, mégpedig ezúttal a mobilinternet terén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek