Connect with us

technokrata

Bejöttek a nagy üzletek az SAP-nak

Dotkom

Bejöttek a nagy üzletek az SAP-nak

A vállalatirányítási szoftverek gyártása terén világelső német SAP AG 10 százalékkal, 408 millió euróra növelte nettó nyereségét a harmadik negyedévben, árbevétele 9 százalékkal bővült.

A szoftverlicenc-eladások, amelyek megalapozzák a támogatásból és a frissítésekből származó későbbi bevételeket, 11 százalékkal, 715 millió euróra emelkedtek. Az elmúlt három hónapban a nagyvállalat globális szolgáltatási szerződést írt alá az Apple Inc.-vel, amely 1995 óta ügyfele, és megállapodott a Wal-Marttal, a világ legnagyobb kiskereskedelmi láncával, hogy a cég által kifejlesztett pénzügyi szoftvert vezeti be nemzetközi hálózatában. A vállalat saját becslése szerint egy év alatt 3,5 százalékkal, 27 százalékra nőtt a részesedése az üzleti szoftverek globális piacán.

Nagy port kavart az SAP háza táján, hogy feladva eddig követett organikus növekedési stratégiáját, 4,8 milliárd euróért felvásárolta egyik francia riválisát, a Business Objectset. A vezetés ugyanakkor a további akvizíciós találgatások megelőzése érdekében közölte, hogy nem kívánnak harcba szállni az amerikai BAE Systemsért, amelyre az SAP legfőbb vetélytársa, az Oracle a múlt héten tett vételi ajánlatot. A társaság azt is bejelentette, hogy üzemi eredményrátája idén 1,3 százalékponttal, 26-27 százalékra csökken, két év alatt összesen 400 millió eurót fordít a 100 főnél nem többet foglalkoztató vállalatoknak szánt terméke fejlesztésére. A cégvezetés arra számít, hogy az árbevétel idén nagyjából 14 százalékkal növekszik. Ez a korábbi céges előrejelzés felső határa.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák