Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent elborít a szemét – spam-világcsúcs született

Dotkom

Mindent elborít a szemét – spam-világcsúcs született

Minden eddiginél nagyobb, világviszonylatban 95 százalék volt a spam aránya az e-mailekben az utolsó negyedévben. Az adat a most megjelent, 2007 harmadik negyedévére vonatkozó e-mail fenyegetési trendjelentésből (Email Threats Trend Report) származik. A Commtouch kiadványa több milliárd e-mail üzenet automatikus elemzésén alapul.

Az elemzés szerint soha nem látott mértékben elszaporodtak azok a kéretlen levelek, amelyek ártatlannak tűnnek, ám rosszindulatú szájtra mutató linket tartalmaznak. Ez a fajta spam kiterjedt zombi botnetekkel igyekszik növelni a letöltések számát, illetve elkerülni a védelmi rendszerek figyelmét. Számos kombinált spamtámadáshoz szabadidő-témát választottak a hackerek. Sport, videojátékok, szórakoztató szoftverek szerepeltek a link-csalik között. A hitelesnek álcázott site-ról aztán a gyanútlan látogató rosszindulatú kódot töltött le a gépére.

Néhány fontosabb megállapítás a tanulmányból:- A negyedév folyamán egy-egy támadás során a kombinált, azaz rosszindulatú URL-t tartalmazó kéretlen levelek aránya elérte a globális e-mail-forgalom 8 százalékát.- A negyedév közepe táján egy nagyszabású támadás nem kevesebb, mint 11 ezer zombi IP-címen vonultatta fel rosszindulatú szájtjait. A zombik többsége az Egyesült Államokban és Oroszországban van (36, illetve 8 százalék).- Míg az első negyedévben még 30 százalékot tett ki, legutóbb már 5 százalékot sem ért el a kép-spam részesedése.- Július elején még az összes kéretlen üzenet 10-15 százaléka volt a PDF-spam, később azonban ez az arány jelentősen csökkent és az utóbbi időben 3-5 százalék körül stabilizálódott.- A legtöbb spam gyógyszerről vagy nemivágy-fokozóról szólt. Az előbbi az üzenetek 30, az utóbbi 23 százalékának volt a témája.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés