Connect with us

technokrata

Ingyen tűzfal, antivírus, antispyware

Dotkom

Ingyen tűzfal, antivírus, antispyware

És még a felpattanó ablakokat is grátisz blokkolja.

A SecurityCoverage által fenntartott PCLive.com-on megjelent információk szerint egy olyan, közel teljesnek mondható védelmi megoldást kínálnak az internetezőknek, melyet asztali környezetben ingyen lehet igénybe venni. A Symantec, McAfee stb. cégek által uralt piacon, ahol egy-egy biztonsági termékért 30-50-70 dollárt is elkérnek, ritka az ilyen kezdeményezés; hiszen a védelem nem csak szoftverből, hanem folyamatos fejlesztésekből és frissítésekből is áll. Amit pedig valamiből finanszírozni kell.

Nos, a PCLive Security csomag azért képes ingyen tűzfalát, nyíltforrású ClamAV antivírus termékét és kémprogram-ellenes képességeit biztosítani a felhasználók számára, mert havi 5 dollárért extra szolgáltatást is kínál. A PCLive Premium Security az összes alap funkciót tartalmazza, emellett azonban webtartalom-szűrésre, szülői felügyeleti feladatok ellátására és lemezkarbantartásra is képes. Emellett heti hét napon, napi 24 órában rendelkezésre áll (angolul) az előfizetők számára a technikai támogatás.

Azoknak sem kell lemondaniuk az utóbbiról, akik nem fizetnek elő a prémium szolgáltatásra. Számukra külön díj kerül kiszámlázásra, amennyiben igénybe veszik a support segítségét, amely maximum 50 dolláros összegre rúghat. Emellett ott van az önkéntes alapon működő, „önsegélyező” fórum is, ahol a felhasználók feltehetik kérdéseiket, illetve megválaszolhatják másokét.

A PCLive alapcsomag részét képezi a régi, ideiglenes állományok eltüntetésének lehetősége, illetve a legutolsó Windows frissítések ellenőrzése. A program figyelemmel tudja kísérni, hogy feltelepült-e minden fontos update a rendszerre, és ha nem, felhívja a felhasználó figyelmét a hiányosság(ok)ra. Emellett havonta egyszer e-mailes értesítőt is kap a PCLive-ot használó, melyben az elmúlt időszakban a számítógépet ért változások összegzését olvashatja el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák