Connect with us

technokrata

A laptopok visznek mindent

Dotkom

A laptopok visznek mindent

Az Intel több mint 40 százalékkal növekvő profitról számolt be harmadik negyedéve után, amit alaposan megtapsoltak a tőzsdei befektetők is.

A világ vezető mikroprocesszor-gyártója, az Intel Copr. éves nettó nyeresége 43 százalékkal bővült az idei harmadik negyedévben – a bejelentés hírére 5 százalékkal nőtt részvényeinek árfolyama a tőzsdén kívüli kereskedelemben. Az árbevétel 15 százalékkal nőtt – mindkét fejlemény mögött az áll, hogy a laptopok iránti kereslet erősödése jót tesz az azokba chipeket szállító nagyvállalat teljesítményének is. Az Intel közlése szerint emellett a hatékonyság növelését szolgáló lépések sorozata is besegített az a profitnövekedésbe. A társaság az év hátralévő részében további profit- és forgalomemelkedésre számít.

Elemzők szerint a friss adatok azt jelzik, hogy az Intel túljutott az AMD-vel, legnagyobb riválisával folytatott árverseny legnehezebb szakaszán. Ez a küzdelem az elmúlt év végén, az idei elején elnyelte a társaság nyereségének jelentős részét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák