Connect with us

technokrata

Továbbra is várat magára a fordulat a Yahoonál?

Dotkom

Továbbra is várat magára a fordulat a Yahoonál?

A Yahoo vezére júliusban ígéretet tett, hogy egy 100 napos terv keretein belül elindítja a vállalat felzárkóztatásának stratégiáját. A részvényesek azóta is feszülten várják a csodát.

Jerry Yangot júniusban nevezték ki a leglátogatottabb amerikai weboldalt üzemeltető cég élére, azt követően, hogy a Yahoo ismételt próbálkozásai ellenére sem tudott lépést tartani legnagyobb riválisával, a Google-lal. Kinevezését követően Yang személyi változtatásokba kezdett és vállalat-felvásárlásokat indított el, valamint a Yahoo! keresőmotor fejlesztését is beindította.

Kilenc nappal a stratégiai átalakítások határideje előtt a befektetők azonban továbbra is rendkívül szkeptikusak. A Yahoo részvényei tavaly 35 százalékot veszítettek, ami után az idén mindössze 9,1 százalékot sikerült visszaszerezniük. A vállalat a keddi tőzsdezárást követően hozza nyilvánosságra a harmadik negyedéves gyorsjelentését. A részvények árfolyamának alakulásából – a Yahoo papírjai több mint 4 százalékot veszítettek a kereskedés első órájában a tengerentúlon – arra lehet következtetni, hogy a befektetők semmi jóra nem számítanak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák