Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vörösben úszik az it-szektor

Dotkom

Vörösben úszik az it-szektor

A csütörtöki amerikai zuhanást követően pénteken Európában is esésnek indultak az it-szektor részvényei.

Az ázsiai tőzsdék menetelését korábban szavatoló technológiai cégek részvényei világszerte esésnek indultak azt követően, hogy csütörtökön az Egyesült Államok befektetőiben – nagyrészt a kínai Baidu.com háza tájáról érkező rossz híreknek köszönhetően – megrendült a szektor iránti bizalom.

Az Apple részvényei közel 3 százalékot, az RIM részvényei több mint 5 százalékot zuhantak a csütörtöki kereskedés során. A szektorban piacvezető, és az elmúlt napokban rekordértékű emelkedést produkáló Google is megsínylette a befektetők eladási lázát, árfolyama 0,5 százalékot esett. Az internetes kereskedelmi cég, az Amazon részvényei 5 százalékot veszítettek csütörtökön – egy hónap óta először süllyedt a részvényárfolyam 90 dollár alá.

A Nasdaq Composite kosarában hangsúlyosan jelenlévő techpapírok esését az index csütörtöki záró állása is jól tükrözte, a mutató a nyitáshoz képest 1,4 százalékos mínuszban zárt.

A legnagyobb meglepetést a virtuális infrastruktúra fejlesztésével foglalkozó VMware részvényei hozták. A kereskedés első harmadában több mint 5 százalékkal megugró, rekordértéket beállító árfolyam a nap végére a nyitóárhoz képest több mint 4 százalékot esett. Miután a kurzus az elsődleges kibocsátás óta közel négyszeresére emelkedett, volt helye a korrekciónak. Az augusztusban tőzsdére vitt cég papírjait elsődleges kibocsátásukkor 29 dollárra árazták be, október elején pedig már a 100 dolláros küszöb körül jártak.

Az európai tőzsdéken is lejtmenetbe kezdtek az it-papírok. A német Infineon Technologies részvényei 2,1 százalékot, míg a francia-olasz chipgyártó, az STMicroelectronics és a holland ASML megközelítőleg fél százalékkal gyengült a délelőtt folyamán.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés