Connect with us

technokrata

Norton Antivirus – vírusvédelem 2008-ban

Dotkom

Norton Antivirus – vírusvédelem 2008-ban

Kevesebbet eszik, de az alaposabb vizsgálat miatt lassabb.

A Symantec további fejlesztéseket hajtott végre a teljesítmény növelésében. A Norton Internet Security 2007-hez viszonyítva a 2008-as termék felhasználói felülete 22 százalékkal gyorsabban reagál, és a gyors-szkennelést 39 százalékkal gyorsabban hajtja végre. A mélyebb elemzés ugyanakkor lassult a tavalyi kiadáshoz képest, ennek pedig a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az az oka, hogy nagyobb hangsúlyt kapott a viselkedésen alapuló kártevőfelismerés. A malware-ek ugyanis olyan tempóban jelennek meg és fejlődnek tovább, hogy a szignatúra alapú felismeréssel már nem lehet mindig minden fenyegetés ellen védettséget biztosítani.

Milyen újdonságokkal jelentkeznek a 2008-as termékek? Például böngésző védelemmel, mely az úgynevezett „drive-by download” és egyéb új vagy ismeretlen fenyegetettségek ellen nyújt védelmet, amelyek az Internet Explorer sérülékenységeit használják ki. Nulladik napi proaktív védelem a kártékony kódok ellen, amelyek az ActiveX, JavaScript és VBSscript alkalmazásokat használják a böngésző támadására. Szót kell ejteni az online bankolás, vásárlás és böngészés közben a személyes információkat és azonosítókat védő Norton Identity Safe-ről. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára annak ellenőrzését, hogy mely információkat osztják meg a weboldallal, biztonságosan tárolja a személyes információkat, illetve automatikusan beilleszti a jelszavakat. Tárolja és titkosítja a jelszavakat és a bizalmas adatokat, automatikusan használja ezeket a felhasználó kérésére, hogy időt spóroljon, illetve védelmet biztosítson a billentyűleütéseket követő programoktól. (Ez a funkció csak a Norton Internet Security 2008-ban található meg.)

Az egykattintásos támogatás automatikus hibaelhárítást biztosít az olyan szokványos problémák esetén, mint a kapcsolódás, licencek kezelése illetve termék-aktiválás. A fő felületen keresztül direkt elérést biztosít a technikai támogatáshoz telefonon, e-mailben vagy chaten keresztül. Az otthoni hálózati funkció pedig feltérképezi a csatlakoztatott eszközöket, így képet alkot a helyi hálózaton működő eszközökről. Nyomonköveti azon számítógépek általános biztonsági állapotát, amelyeken Norton Internet Security 2008 vagy Norton AntiVirus 2008 fut. E mellet a Norton Internet Security 2008-on belül ez a funkció ellenőrzi a vezetéknélküli hálózat biztonságát, figyelmezteti a felhasználót, amikor nem biztonságos vezetéknélküli hálózatra akar csatlakozni, és segítséget nyújt a hálózati biztonsági beállítások menedzselésében. Ajánlásokat biztosít a vezetéknélküli routerek biztonságossá tételéhez, továbbá hasznos tanácsokkal szolgál az otthoni hálózat biztonságához.

Mindkét termék magába foglalja a SONAR viselkedés-alapú azonosítási technológiát, amely védelmet nyújt a kártékony kódokkal szemben, mielőtt a szokványos vírus és antispyware beállítások képesek lennének felismerni azokat. A Norton Internet Security 2008-ban a SONAR teljes szkennelést hajt végre minden egyes alkalommal, amikor egy alkalmazás kívülrül érkező kommunikációval próbálkozik, és védi az azonosítókat a tűzfal ismeretlen támadásokkal szembeni hatékonyságának növelésével. Ezek az új elemek egézítik ki a Norton Internet Security-ban már eddig is meglévő funkciókat, beleértve a rootkitek elleni védelmet, és az új, Threat Interceptor sérülékenységek elleni védelmi technológiát. A Threat Interceptor az alábbi techológiákat tartalmazza: Threat Interceptor – Browser Defender; Threat Interceptor – Intrusion Prevention, továbbá Threat Interceptor – Generic Exploit Blocking.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák