Connect with us

technokrata

Vista lesz az XP-ből?

Dotkom

Vista lesz az XP-ből?

Windows XP SP3.

Néhány kiválasztott tesztelő már kipróbálhatta, hogy a Microsoft mindmáig legnépszerűbb operációs rendszerének, a Windows XP-nek harmadik javítócsomagja miként viselkedik éles környezetben. Az SP3 Build 3205-ös változata ugyan még csak bétaverzió, de már használható – ezért is bocsátotta tesztelésre a Microsoft. Összesen több mint száz darab patch-et, hotfixet tartalmaz, melyek érdekes változást hoznak az XP-felhasználók életébe.

A tesztelők közlése szerint ugyanis számos módosítás „vistásítja” az operációs rendszert, vagyis ezek vissza vannak portolva a Microsoft legfrissebb OS-éből. Ide kell érteni például az új Windows Product Activation módot, amely nem igényli, hogy a felhasználó a setup során termékkulcsot adjon meg; de szót kell ejteni az új hálózati hozzáférés védelmi modulról is, mely számos, a Vistában található funkciót ültet át az XP-be. Említésre méltó még a Kernel Mode Cryptographic Module és az úgynevezett Black Hole Router program, mely a „csaló” routerekkel szemben nyújt védelmet, megakadályozandó az adatok nem megfelelő helyre való továbbítását.

Az egyelőre nem ismert pontosan, hogy mikor válik véglegessé, letölthetővé az új javítócsomag, azonban tekintve, hogy 2008 júniusában lejár az XP életciklusa, néhány hónapon belülre várható a megjelenése.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek