Connect with us

technokrata

Dotkom

Hirchipegtö

Az Avnet felvásárolta az ACAL-t
A vállalati számítógépes termékek, szoftverek és szolgáltatások vezető viszonteladójaként ismert Avnet Technology Solutions (ATS) felvásárolta a hálózati és az informatikai biztonság területén specialista ACAL IT Solutions divízióját.

A tranzakcióval a hálózati, it-biztonsági termékek mellett dokumentummegjelenítési és -tárolási megoldásokkal szélesíti kínálatát az Avnet Európában. A felvásárlással az Avnet partnerhálózata további kétezer ACAL-viszonteladó partnercéggel és rendszerintegrátorral bővül, valamint 180 komplex adattároló-hálózati és dokumentumkezelő megoldások tervezésében és telepítésében tapasztalt szakemberrel – írja az ATS közleménye. A 2007 márciusában zárult pénzügyi évben az ACAL IT Solutions bevétele közel 200 millió dollár volt, míg az ATS a 2007. június 30-án zárult pénzügyi évben 6 milliárd dolláros árbevételt ért el.

Feszített ütemű it-projekt a Kaposvári EgyetemenA Kaposvári Egyetem a HEFOP 4.1.2 eljárás keretében – részben EU-támogatásból, részben önerő biztosításával – az utóbbi évek legnagyobb informatikai fejlesztésébe kezd. A hónap elején szerződést írt alá az egyetem és a HUMANsoft Kft. közel félmilliárd forint értékű informatikai infrastruktúra kiépítésére. Az intézmény olyan informatikai környezetet kíván megvalósítani, amely vonzóvá teszi a hallgatók számára, többek között az elektronikus könyvtári szolgáltatások és az e-learning-megoldások biztosításával. A feladatok elvégzésében jelentős szerep jut a kaposvári központú vállalkozásoknak. A feszített ütemű projekt tervezett befejezése az év végére várható – olvasható a HUMANsoft közleményében. Egyre fontosabb a cégeknek az it A Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság által készített, az SAP és a Sun Microsystems szakmai támogatásával elvégzett kutatás szerint 2007-ben jelentősen felértékelődött az infokommunikáció szerepe a Magyarországon működő vállalatok körében, a cégek nehézségeik ellenére is áldoznak it-fejlesztésekre. A válaszadók 45 százaléka kifejezetten fontosnak értékelte az it-háttér fejlesztését, és mindössze 6 százalékuk mondta, hogy ez a terület nem fontos. Az idei évre tervezett fejlesztéseik között kiugró arányt képvisel az it modernizációja, majd minden második cég költ majd erre. A vállalat fele a pc-k, munkaállomások bővítésére áldoz ebben az évben. A belső hálózat fejlesztésére, integrált vállaltirányítási szoftverre és szerverre a vállalatok valamivel több mint 40 százaléka tervez pénzt fordítani. Az irodai szoftverek és az internethálózat fejlesztésére a cégek 30-33 százaléka költ, míg a vállalatok 24 százaléka a csoportmunka megoldásait fejleszti. A tudásmenedzsment-szoftverek és az elektronikus oktatási rendszerek vásárlását tervezik a legkevesebben, erre csak a megkérdezett 800 it-társaság 11 százaléka kíván költeni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák