Connect with us

technokrata

Négy kritikus hiba a Windows-okban

Dotkom

Négy kritikus hiba a Windows-okban

Érintett az Office, az Internet Explorer és a Microsoft-féle levelezőkliensek is.

A Microsoft arról számolt be, hogy a kedden kibocsátani tervezett patch-csomag hét sebezhetőséget iktat ki, melyek közül négy kritikus, három fontos minősítést kapott. Az összes újabb – ide értve a Windows Vistát is – operációs rendszert érinti valamelyik sérülékenység, emellett az Office (a Word és a Sharepoint Server által), az Internet Explorer, az Outlook Express és a Windows Mail szintén a javítandó szoftverek listáján van. Sőt, még az Office 2004 for Mac változat is foltozásra szorul

Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott. Az update-ek elérhetőségéről részletesen be fogunk számolni.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák