Connect with us

technokrata

SAP-csúcsfelhasználó lesz az ABO Csoport

Dotkom

SAP-csúcsfelhasználó lesz az ABO Csoport

Az ABO Csoport, kinőve régi vállalatirányítási rendszerét, az SAP megoldásait választotta üzleti folyamatainak korszerűsítésére. Amikor a teljes beruházás elkészül, Magyarország egyik legjelentősebb SAP-felhasználójává válik az ABO.

hazai alapítású élelmiszer-ipari vállalatcsoport, az ABO Csoport arra a fejlettségi szintre jutott a közelmúltban, hogy üzleti-termelési tevékenységeinek összehangolásához, a cégcsoport vállalatainak egységéhez mindenképpen új, korszerűbb vállalatirányítási rendszer bevezetése vált szükségessé. A vállalat a jelentős iparági tapasztalatokkal rendelkező HostLogic Kft. élelmiszer-ipari megoldása mellett döntött, amely az SAP ERP-szoftverre épülő All-in-One termék. Az új informatikai háttér a cégcsoport számára olyan lehetőségeket is megnyit, amelyekre a korábbi informatikai rendszer mellett gondolni sem lehetett. Az értékesítés, az ügyfelek pontos szegmentációja, a munkafolyamatok gondos adminisztrációja, ellenőrizhetősége, a minden korábbinál precízebb anyag- és raktárgazdálkodás a cég piaci működését is tovább javítja, amely a partnerek és ügyfelek tevékenységére is kedvező hatással lesz – jelentette ki a NAPI Informatikának Józsa István, az ABO bevezetésért felelős vezérigazgatója.

A rendszerbevezetés elsődleges célja a magas fokú standardizálás és a hatékonyság növelése. A cég tagvállalatainak mindegyike saját munkarendet, egyedi hagyományokat vitt a cégcsoportba. Ezen társaságok most, hogy az anyavállalatnál kiépül az SAP-rendszer, ehhez csatlakozva, egységes struktúrában dolgozhatnak együtt.

Ez jelenti egyben a teljes beruházás legnagyobb kihívását is, nevezetesen a különböző hagyományokkal rendelkező, eltérő munkafolyamatokkal, adminisztrációs lépcsőkkel dolgozó tagvállalatok egységesítése, központi rendszerhez csatlakoztatása. A bevezetési munka fontos mozzanata elfogadtatni a tagvállalatok dolgozóival, a későbbi felhasználókkal a folyamatok egységesítését.

A mintegy 180 milliós beruházással kiépülő rendszer a legteljesebb hazai SAP-bevezetések közé tartozik – mondta el Molnár Attila, a HostLogic üzletágvezetője. A hagyományosnak mondható gazdálkodási, számlázási, beszerzési megoldások mellett a rendszer anyaggazdálkodási, termelés-kontrolling, HR-menedzsment és CRM-feladatokat is ellát. Komplett üzleti intelligencia kiépítéséről van tehát szó, amely a cég és leányvállalatai, illetve üzletágai (takarmány, malom, gabona, állattenyésztés stb.) számára egyben a legjobb nemzetközi agráripari, vállalatvezetési gyakorlatokat is integrálja – jelentette ki Molnár.

Ha a teljes bevezetés elkészül, az élelmiszer-ipari vállalat nemcsak az egyik legjelentősebb magyarországi SAP-felhasználó lesz, de az egyik legkorszerűbben működő szereplő az élelmiszer-ipari piacokon. Az ABO Csoportnál az SAP-bevezetés tehát nem csak egységes, hatékonyabb folyamatokat és átjárható adminisztrációt biztosít a teljes szervezet számára, hanem gazdaságosabbá teszi az eddigi munkát.

Az ABO CsoportAz 1993-ban privatizált, magyar magánszemélyek többségi tulajdonában álló ABO HOLDING Zrt. a közép-kelet-európai régió (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia) jelentős gabona-, malom- és takarmányipari vállalkozásává vált. A gabonakereskedelmi divízió közel 700 ezer tonna raktárkapacitással rendelkezik, a malomipari divízió malmaiban évente 400-450 ezer tonna gabonát őrölnek, a takarmányozási divízió pedig teljeskörűen gondoskodik a gazdasági haszonállatfajok (baromfi, sertés, szarvasmarha, juh, nyúl) minden korcsoportjáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák