Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAP-csúcsfelhasználó lesz az ABO Csoport

Dotkom

SAP-csúcsfelhasználó lesz az ABO Csoport

Az ABO Csoport, kinőve régi vállalatirányítási rendszerét, az SAP megoldásait választotta üzleti folyamatainak korszerűsítésére. Amikor a teljes beruházás elkészül, Magyarország egyik legjelentősebb SAP-felhasználójává válik az ABO.

hazai alapítású élelmiszer-ipari vállalatcsoport, az ABO Csoport arra a fejlettségi szintre jutott a közelmúltban, hogy üzleti-termelési tevékenységeinek összehangolásához, a cégcsoport vállalatainak egységéhez mindenképpen új, korszerűbb vállalatirányítási rendszer bevezetése vált szükségessé. A vállalat a jelentős iparági tapasztalatokkal rendelkező HostLogic Kft. élelmiszer-ipari megoldása mellett döntött, amely az SAP ERP-szoftverre épülő All-in-One termék. Az új informatikai háttér a cégcsoport számára olyan lehetőségeket is megnyit, amelyekre a korábbi informatikai rendszer mellett gondolni sem lehetett. Az értékesítés, az ügyfelek pontos szegmentációja, a munkafolyamatok gondos adminisztrációja, ellenőrizhetősége, a minden korábbinál precízebb anyag- és raktárgazdálkodás a cég piaci működését is tovább javítja, amely a partnerek és ügyfelek tevékenységére is kedvező hatással lesz – jelentette ki a NAPI Informatikának Józsa István, az ABO bevezetésért felelős vezérigazgatója.

A rendszerbevezetés elsődleges célja a magas fokú standardizálás és a hatékonyság növelése. A cég tagvállalatainak mindegyike saját munkarendet, egyedi hagyományokat vitt a cégcsoportba. Ezen társaságok most, hogy az anyavállalatnál kiépül az SAP-rendszer, ehhez csatlakozva, egységes struktúrában dolgozhatnak együtt.

Ez jelenti egyben a teljes beruházás legnagyobb kihívását is, nevezetesen a különböző hagyományokkal rendelkező, eltérő munkafolyamatokkal, adminisztrációs lépcsőkkel dolgozó tagvállalatok egységesítése, központi rendszerhez csatlakoztatása. A bevezetési munka fontos mozzanata elfogadtatni a tagvállalatok dolgozóival, a későbbi felhasználókkal a folyamatok egységesítését.

A mintegy 180 milliós beruházással kiépülő rendszer a legteljesebb hazai SAP-bevezetések közé tartozik – mondta el Molnár Attila, a HostLogic üzletágvezetője. A hagyományosnak mondható gazdálkodási, számlázási, beszerzési megoldások mellett a rendszer anyaggazdálkodási, termelés-kontrolling, HR-menedzsment és CRM-feladatokat is ellát. Komplett üzleti intelligencia kiépítéséről van tehát szó, amely a cég és leányvállalatai, illetve üzletágai (takarmány, malom, gabona, állattenyésztés stb.) számára egyben a legjobb nemzetközi agráripari, vállalatvezetési gyakorlatokat is integrálja – jelentette ki Molnár.

Ha a teljes bevezetés elkészül, az élelmiszer-ipari vállalat nemcsak az egyik legjelentősebb magyarországi SAP-felhasználó lesz, de az egyik legkorszerűbben működő szereplő az élelmiszer-ipari piacokon. Az ABO Csoportnál az SAP-bevezetés tehát nem csak egységes, hatékonyabb folyamatokat és átjárható adminisztrációt biztosít a teljes szervezet számára, hanem gazdaságosabbá teszi az eddigi munkát.

Az ABO CsoportAz 1993-ban privatizált, magyar magánszemélyek többségi tulajdonában álló ABO HOLDING Zrt. a közép-kelet-európai régió (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia) jelentős gabona-, malom- és takarmányipari vállalkozásává vált. A gabonakereskedelmi divízió közel 700 ezer tonna raktárkapacitással rendelkezik, a malomipari divízió malmaiban évente 400-450 ezer tonna gabonát őrölnek, a takarmányozási divízió pedig teljeskörűen gondoskodik a gazdasági haszonállatfajok (baromfi, sertés, szarvasmarha, juh, nyúl) minden korcsoportjáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés