Connect with us

Hirdetés

technokrata

McAfee: három az egyben védelem

Dotkom

McAfee: három az egyben védelem

A szoftverek védelmet nyújtanak a felhasználó személyi számítógépe, webes tevékenysége és mobiltelefonja számára.

A különféle fenyegetések – vírusok, férgek, kémprogramok, adathalászat, spamek és trójaiak – mára már valós veszélyt jelentenek a mobilkészülékekre és mobil hálózatokra nézve is. A rosszindulatú programok által fertőzött telefonok felmondhatják a szolgálatot, az előfizető jelentős pénzveszteséget tapasztalhat a számlájával kapcsolatos visszaélések következtében, fertőzést kaphat a készülék, valamint veszélybe kerülhetnek, törlődhetnek, vagy nyilvánosságra kerülhetnek a felhasználó fájljai, képei és egyéb adatai.

Ehhez a problémához járul hozzá az a tény is, hogy a felhasználók többsége nincs tudatában a mobilfenyegetéseknek, valamint hogy a védelem általában nincs beépítve a mobilkészülékekbe. Mivel a McAfee folyamatosan együtt dolgozik a mobilszolgáltatókkal és a telefonkészülék-gyártókkal, hogy biztonsági programokat építsenek be a telefonokba, a felhasználók egy extra védelmi szinthez juthatnak a McAfee Internet Security Suite, valamint a McAfee Total Protection megvásárlásával, amelyek egyaránt tartalmazzák a VirusScan Mobile programot, minden további költség nélkül. Ez az ajánlat kezdetben a Microsoft Windows Mobile eszközökhöz érvényes, és október végétől lesz elérhető.

A szoftverek 2008-as kiadásában a McAfee továbbfejlesztette technológiáit, amelyek figyelmeztetik a felhasználót az adathalászattal, hacker-tevékenységgel és identitáslopással kapcsolatban:
– A McAfee erősebb identitáslopás elleni védelmet nyújt továbbfejlesztett, böngészőalapú, adathalászat-ellenes védelme révén, amely megakadályozza, hogy a felhasználó olyan oldalakat nyisson meg, amelyeket kizárólag a személyes információk megszerzése céljából hoztak létre.
– A McAfee SystemGuard javított kiadása figyeli a személyi számítógépet, és (mostantól kevesebb riasztással) figyelmeztet minden olyan tevékenységre, amelyek vírusokra, kémprogramokra vagy hacker-tevékenységekre utalhatnak.
– A Rootkit Protection a rootkitek és az egyéb, a Windows és más vírusirtó programok elől elrejtőzni képes rosszindulatú alkalmazások észlelésének és eltávolításának új eszköze. 2006-ról 2007-re a rootkitek száma több mint a kétszeresére növekedett (a McAfee Avert Labs felmérése alapján)

A fent bemutatott továbbfejlesztett védelmen túl a McAfee 2008 tartalmaz egy lopakodó módban üzemelő (Stealth Mode) tűzfalat is, amely révén a felhasználó az internethez csatlakozó, számítógépe láthatatlan marad a hackerek előtt. A Stealth Mode először 2007-ben kerül be a McAfee szoftverébe.

A McAfee biztonsági programjainak új generációja három különböző csomagban áll rendelkezésre, ezek a McAfee Total Protection, a McAfee Internet Security Suite és a McAfee VirusScan Plus.

A McAfee Total Protection egyetlen csomagban tartalmazza a McAfee valamennyi védelmi lehetőségeit. Valósidejű védelmet kínál a vírusokkal, kémprogramokkal és hackerekkel szemben, valamint magában foglalja a McAfee SiteAdvisor javított riasztási védelmét is. A következő technológiák találhatóak meg benne: vírusirtó, kémprogram-kereső, kétirányú tűzfal és adathalászat elleni technológiák, a számítógépet figyelő, és a vírusokra, kémprogramokra és hacker-tevékenységre utaló tevékenységek esetében figyelmeztetést küldő McAfee Systemguards; a rootkiteket és az egyéb, a Windows és más vírusirtó programok elől elrejtőzni képes rosszindulatú alkalmazásokat észlelő és eltávolító Rootkit-kereső; böngészés közben a felhasználó elé kerülő rosszindulatú szkripteket és egyéb exploitokat leblokkoló Script Scanner; a bizalmas fájlok digitális „darabolását” lehetővé tevő Shredder.

Ezen felül védelmet nyújt az online identitáslopással szemben is, antispam védelmet és szülői ellenőrző opciót kínál, amellyel a szülők egyénre szabott idő- és tartalmi korlátokat állíthatnak be minden egyes gyermekük számára, és amely magában foglal egy hatásos képelemző eszközt is, amely megakadályozza, hogy a gyerek nem megfelelő képeket nézhessen meg.

A fentebb felsorolt opciókon túl a McAfee Total Protection olyan hatékony biztonsági lehetőségeket is kínál, mint a Link Center, amely a népszerű e-mailező és azonnali üzenetküldő alkalmazásokra mutató linkeket vizsgálja, valamint a Protected Mode, amely jelszó hiányában leblokkolja a „vörös” és „sárga” besorolású, veszélyes oldalakhoz való hozzáférést. Rendelkezik olyan opciókkal is, mint például az Easy Network, amely megkönnyíti a felhasználó számára az otthoni hálózatok kialakítását és kezelését, valamint a nyomtatók és fájlok megosztását. A csomag tartalmazza a Network Managert is, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megvizsgálja az otthoni hálózatra kapcsolt egyéb számítógépek biztonsági státuszát, valamint a biztonsági problémák javítását egyetlen egérkattintással. Magában foglal emellett egy backup-opciót is, amely képes megvédeni, illetve egy külső merevlemezről, írható CD-ről vagy DVD-ről visszaállítani a fájlokat, fényképeket és fontos dokumentumokat.

A McAfee Internet Security Suite a fentiek közül a Link Checkert, a Protected Mode-ot és az Easy Network-öt kivéve valamennyi védelmi modult tartalmazza. A McAfee VirusScan Plus pedig a vállalat belépő szintű csomagja, amely a vírusirtó, a kémprogramok elleni védelem, a kétirányú tűzfal és az adathalászat elleni eszköz mellett a McAfee SystemGuardot, a Rootkit szkennelési funkciót, valamint a Script Scannert és a Shreddert is tartalmazza. A McAfee valamennyi csomagja bír rendszerkarbantartó funkcióval is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés