Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pert vesztett a Pannon tulajdonosa

Dotkom

Pert vesztett a Pannon tulajdonosa

A norvég Telenor – a magyar Pannon tulajdonosa – hiába próbálta a mobilszolgáltatási piac (számára hátrányos) koncentrációját megakadályozni.

Az orosz szövetségi döntőbíróság nem talált kifogásolnivalót abban, hogy az ország második legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vimpelcom megvásárolta Ukrajna negyedik legnagyobb mobilcégét, az Ukrainian Radio Systemset (URS). Ezzel elutasította a Telenor keresetét, amelyben arra kérte a bíróságot, állapítsa meg az ügylet érvénytelenségét. A norvég vállalat várhatóan fellebbezést nyújt be a legfelsőbb bírósághoz.

A Vimpelcom 2005-ben vásárolta meg az URS-t 231 millió dollárért, ami azért robbantott ki vitát közte és a Telenor között, mert utóbbi kisebbségi tulajdonosa a Vimpelcomnak, ugyanakkor többségi részvényese az URS versenytársának, Ukrajna második legnagyobb mobiloperátorának, a Kyivstarnak. A helyzetet az teszi igazán kacifántossá, hogy mindkét cégben a Mihail Fridman orosz mágnás Alfa Groupjához tartozó Altimo a Telenor társtulajdonosa: a Vimpelcomban többségi, a Kyivstarban kisebbségi részvényesként. A két fél öldöklő harcot vív egymással azért, hogy mindkét társaságban fölénybe kerüljön. A Vimpelcom 2006-ban ajánlatot tett a Telenornak Kyivstar-részesedése kivásárlására. Az Altimo 2007 márciusában különböző indokokkal több pert is indított a Kyivstar ellen, aminek nyomán a Telenor kénytelen volt kivenni a céget konszolidációs köréből. A norvég társaság májusban 3,3-ról 29,9-re emelte Vimpelcom-részesedését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés