Connect with us

technokrata

Masszázzsal hódítana az IBM

Dotkom

Masszázzsal hódítana az IBM

Az IBM és partnerei 48 órás programozói bajnokságán immár ötödször mérik össze erejüket az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen november 23-a és 25-e között.

A versenyen egy szimulált üzleti igényre megoldást kínáló alkalmazás elkészítése a feladat. A megmérettetés nemcsak a fejlesztésről szól, de a szakmai zsűri azt is értékeli, hogyan mutatják be munkájukat a diákok, el tudnák-e nyerni egy igazi megrendelő bizalmát is. A programot Linux operációs rendszeren, IBM DB2 adatbáziskezelő, IBM Websphere Java futtatókörnyezetben kell létrehozni IBM Rational fejlesztői eszközök segítségével.

A programozói „szigetet” a versenyzők nem hagyhatják el, nem használhatnak mobiltelefont, vagy egyéb kommunikációs eszközt, viszont hozhatnak be saját gépet és használhatnak a megadott fejlesztési környezetre telepíthető szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket. Az interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat érhetik el. Az értékelési szempontok között a kitűzött feladat készültségi szintje, funkcionális megoldásai, a felhasználóbarát kialakítás, több nyelvű megvalósítás támogatása, dokumentáltság, és az IBM eszközök alkalmazása is szerepel.

Az IBM és partnerei masszíroztatják a hallgatókat és keresik a legtehetségesebbeket – olvasható a verseny sajtóanyagában. A 48 órás programozási bajnokság értékes notebook tárgyjutalmain és a vándorkupán túl az igazi főnyeremény egy-egy gyakornoki állásajánlat lehet.

MasszőrökAz IBM igyekszik kapcsolatba kerülni a tehetséges diákokkal. A verseny kiemelt szponzorai az Avnet Technology Solutions Kft. és az R&R Software Zrt., további támogatói az AAM Technologies Kft., az Ingram Micro Magyarország, a T-Logic Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A versenyben megfáradtakat masszőrök fogják felfrissíteni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák