Connect with us

technokrata

Több száz főt küldhet el a Magyar Telekom

Dotkom

Több száz főt küldhet el a Magyar Telekom

A menedzsment által korábban őszre ígért költségcsökkentési intézkedéseknek és átalakításoknak első felével ismerkedhettek meg ma a piaci szereplők – véli az elemző a cég kedden bejelentett új szervezeti és irányítási struktúráját kommentálva.

A telekomcég közleményben mutatta be a 2008. január 1-jével bevezetendő új irányítási struktúrát, melyben az egyes ügyfélszegmensek alapján határozza meg a cégcsoport működési modelljét. További részletekért kattintson ide.

Gyurcsik Attila, a Concorde elemzője elmondta, hogy az új struktúra kialakítása után kerül majd sor az átszervezésekre, és ennek kapcsán a létszámleépítésekre – melynek során a telekomcég több száz dolgozótól válhat meg. A költségcsökkentési tervek bemutatása a szakember szerint október-novemberre várható, így a konkrét számok ismeretében akkor lehet majd a profitra és az árfolyamra gyakorolt hatásal kalkulálni.

A Concorde egy augusztusi elemzésében számszerűsítette az átalakítások hatásait. A brókercég ebben az elemzésben alapvető feltételezésként 8 százalékos létszámcsökkentéssel számolt, ami mintegy 981 dolgozó elbocsátását jelentené. A társaság az elemző szerint még idén céltartalékot képez, amelyet az elbocsátott alkalmazottak végkielégítése indokol. Emiatt az idei évi adózás, kamatfizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) várhatóan 20 milliárd forinttal lehet alacsonyabb. Az elbocsátások a jövő évtől akár 10 milliárd forintos megtakarítást is jelenthetnek a cégnek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom