Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec baki: óriási támadás az Interneten!

Dotkom

Symantec baki: óriási támadás az Interneten!

A sárga-fekete vállalat gyorsan javított.

Threatcon – a Symantec ezzel a négyszintű értékelőrendszerrel tájékoztatja az internetezőket arról, hogy általánosságban milyen állapotban van az Internet, mennyire biztonságos a Világháló használata. Az egyes, mint legalacsonyabb veszélyességi fokozat, szokott dominálni az idő nagy részében, de ritkán kénytelen megemelni a vállalat ezt a szintet, amikor úgy véli, hogy egy nagyobb (vírus)támadás miatt az átlagostól komolyabb problémák léphetnek fel az internetezők napi munkája során.

A múlt hét utolsó munkanapján hirtelen négyes szintre ugrott az addig csendes, nyugodt internetezést mutató rendszer mérőszáma; a vállalati felhasználókat a Deepsight riasztórendszer értesítette. Mint időközben kiderült, a riasztás téves volt, azt „terméktesztelés” okozta, közölte az esemény bekövetkezte után egy órával a Symantec, amikor egyben vissza is csökkentette a Threatcon értékét egyre.

A mutató jelenleg is egyes szinten áll; az alatta olvasható információk szerint említésre csak a W32.Virut.U változat kitörése érdemes. Ez a vírus .exe és .scr állományokat fertőz, illetve hátsó kaput nyit a megtámadott számítógépeken, és potenciálisan veszélyes file-okat tölt le a PC-re. A friss vírusadatbázissal bíró antivírus programok felhasználói nincsenek veszélyben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés