Connect with us

Hirdetés

technokrata

Budapest zombiváros

Dotkom

Budapest zombiváros

Fővárosunk az akarat nélküli gépek egyik gyűjtőhelyévé vált.

A Symantec internetes veszélyekről szóló jelentésének (ISTR) XII. száma szerint a netbűnözők a rosszindulatú programok és szolgáltatások fejlesztése, terjesztése és használata terén egyre professzionálisabbak lesznek, sőt tevékenységük egyre inkább kereskedelmi jelleget ölt. Mivel a netbűnözést továbbra is az anyagiak ösztönzik, a netbűnözők szakavatottabb támadási módszereket, eszközöket és stratégiát használnak kártevésükhöz. A jelentés szerint 2007 első félévében az internet egészét tekintve az összes megfigyelt e-mail 61 százalékát tette ki a levélszemét. Az EMEA-régióra vonatkozó megállapításokból kiderül, hogy Magyarországon ez az arány számottevően nagyobb, mintegy 82 százalék, így a régió országai között a harmadik helyet foglalja el.

„Az internes veszélyekről szóló jelentés utóbbi néhány számában a Symantec a támadók motivációjának a hírnévtől a haszon felé történő jelentős elmozdulását fejtegette.” – mondta Gombás László, a Symantec magyar képviseletének vezető rendszermérnöke – „A jelenleg nyomon követett internetes veszélyek és bűnös cselekedetek azt bizonyítják, hogy a hackerek ezt az irányzatot magasabb szintre emelve tényleges foglalkozásukká tették a netbűnözést, és e céljuk elérése érdekében az üzleti életben szokásoshoz hasonló gyakorlatot folytatnak.”

A jelentés időszakában a Symantec azt észlelte, hogy a támadók közvetetten veszik célba áldozatukat. Először egy megbízható környezet, például gyakran látogatott pénzügyi, népszerű közösségi és munkaerő-toborzó webhelyek sérülékenységeit használják ki. A Symantec megfigyelése szerint az összes nyilvánosságra került sérülékenység 61 százaléka webalkalmazásé volt. Ha a megbízható webhely már sikeresen megtámadták, a netbűnözők a továbbiakban azt az egyes számítógépek megtámadására szolgáló rosszindulatú programok terjesztésére használhatják. Ezzel a támadási módszerrel a netbűnözők a célpontok aktív keresése helyett megvárhatják, míg az áldozat „házhoz jön”.

A közösségi hálózatok webhelyei különösen értékesek a hackerek számára, mivel itt nagyon sok embert érhetnek el, akik közül sokan bíznak abban, hogy a webhely és az ottani tartalom biztonságos. Ezeken a webhelyeken rengeteg bizalmas felhasználói információ kerülhet veszélybe, amelyeket személyazonosság ellopásához, netes csaláshoz, vagy más webhelyekhez történő hozzáférésre lehet használni, ahonnan aztán a támadók további támadásokat indíthatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés