Connect with us

technokrata

Átszabja magát a Magyar Telekom – új posztokon a vezetők

Dotkom

Átszabja magát a Magyar Telekom – új posztokon a vezetők

A Magyar Telekom jelentős mértékben átalakítja irányítási és szervezeti struktúráját január 1-jei hatállyal. A felső vezetés létszáma maradt, egy cserével, a változások pénzügyi hatásairól egyelőre nem szól a fáma.

A 2008. január 1-jével bevezetendő új irányítási struktúra az egyes ügyfélszegmensek alapján határozza meg a cégcsoport működési modelljét. A legfontosabb változások a következők:- Az újonnan létrejövő Lakossági Szolgáltatások Üzletág tartalmazza mind a mobil, mind a vezetékes lakossági termékek es márkák (T-Mobile, T-Com, T-Online) teljes körű marketing, értékesítési és ügyfélkapcsolatitevékenységet. – A Vállalati Szolgáltatások Üzletág a kiemelt üzleti partnerek (a nagyvállalati ügyfélkör), valamint a kis- és középvállalati ügyfélkör részére nyújt T-Systems márkanév alatt mobil- és vezetékes távközlési, valamint infokommunikációs és rendszerintegrációs szolgáltatásokat, amely magába foglalja a marketing, értékesítési és ügyfélkapcsolati tevékenységeket.- Létrejön az Új Üzleti Területek és Üzletfejlesztési Üzletág, mely a tartalom, média és egyéb, nem hozzáférési szolgáltatásokat tartalmazza, valamint az új üzleti területek fejlesztéséért és az innovációs tevékenység koordinálásáért felel. Ennek megfelelően ide kerülnek a T-Online Magyarországból 2007 októberétől kiváló média- és tartalomszolgáltatási tevékenységek is. A jelenlegi informatikai irányítási terület kibővül mind a mobil, mind a vezetékes hálózatirányítási és hálózatfejlesztési tevékenységgel. Ennek megfelelően létrejön a Műszaki és Informatikai irányítási terület. A felsővezetői pozíciók száma nem változik, a csoport operatív irányításáért felelős ügyvezető bizottság ezután is 7 tagú marad (az elnök-vezérigazgató és 6 vezérigazgató-helyettes). A Lakossági Szolgáltatások Üzletág vezetésével Winkler János vezérigazgató-helyettest (a Mobil Szolgáltatások üzletág jelenlegi vezetőjét), a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetésével Papp Istvánt, az Új Üzleti Területek és Üzletfejlesztési Üzletág vezetésével pedig Simó György vezérigazgató-helyettest (a Vezetékes Szolgáltatások üzletág és a T-Online Magyarország jelenlegi vezetőjét) bízta meg az igazgatóság. Ide kapcsolódik az a bejelentés, amely szerint az igazgatóság a mai napon 2007. október 16-i hatállyal kinevezte Papp Istvánt a Magyar Telekom vezérigazgatóhelyettesévé, és megbízta az Üzleti Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) vezetésével. A szakember a kinevezéssel párhuzamosan a társaság ügyvezető bizottságának tagjává válik. Az üzletág eddigi vezetője, Tankó Zoltán vezérigazgató-helyettes közös megegyezéssel október 15-ével távozik pozíciójából.

A kibővült Műszaki és Informatikai irányítási terület vezetését továbbra is Maradi István látja el mint műszaki vezérigazgató-helyettes, míg a gazdasági, illetve humán erőforrás vezérigazgató-helyettesi posztot továbbra is Thilo Kusch és Somorjai Éva tölti be.

Az igazgatóság megbízta a Magyar Telekom ügyvezető bizottságát azzal, hogy dolgozza ki a társaság működése és tevékenysége átalakításának részleteit, és azokról egyeztetést kezdjen a munkavállalói érdekképviseletekkel. Az átalakítás várható pénzügyi hatásairól és az érdekképviseletekkel való megállapodás részleteiről a Magyar Telekom az egyeztetések lezárását követően ad tájékoztatást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp