Connect with us

technokrata

Speciális notebook speciális winchesterrel

Dotkom

Speciális notebook speciális winchesterrel

Ha nagyon fontos az adatvédelem, nem jók a hagyományos merevlemezek.

A Seagate tavaly novemberben jelentette be, hogy kifejlesztett egy saját, a teljes merevlemezt titkosítani képes technológiát, melyet a hardverbe beépítetten nyújt a felhasználók számára. A Drivetrust technológia automatikusan működik: minden, a merevlemezre kerülő adatot titkosít, ezáltal elérhetetlenné teszi azok számára, akik nem ismerik a megfelelő jelszót a számítógép bootolásakor.

Az idei év első negyedében megjelentek a notebookok számára tervezett változatok (Momentus 5400 FDE 2 jelzés alatt). Mindezidáig azonban egyetlen nagy forgalmazó sem „csapott le” a lehetőségre – ezt a jeget törte most meg a Dell, amikor bejelentette, hogy Latitude D630-as és D830-as noteszgépei a 2,5 colos méretű winchestereket fogják alkalmazni (legalábbis választható lehetőség gyanánt). Emellett a Wave Systems Embassy Trust Suite szoftvere gondoskodik a fontos adatok védelméről.

Hivatalosan még nem ismert, hogy mennyibe kerül a hardveres titkosítással bíró winchesterre való upgrade, de a Higher Education portál adatai szerint a 60 GB-os alap modell 120 GB-os, titkosításra képes HDD-re való cserélése 152 dollárral dobja meg az árcédulát. A mintegy 28 ezer forintnak megfelelő többletösszeg adott esetben el is törpülhet, ha milliós nagyságrendű információértékek megvédéséről van szó.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom