Connect with us

technokrata

Spamfelismerés, tartalomelemzés nélkül!

Dotkom

Spamfelismerés, tartalomelemzés nélkül!

Nulladik órás támadások ellen is védelmet nyújt a SurfControl E-mail Filter 6.0.

A SurfControl hivatalosan is bejelentette E-mail Filter tartalomszűrő megoldásának 6.0-ás verzióját, mely egyből két jelentős újítást is tartalmaz. Mindkét újdonság a SurfControl kihelyezett szolgáltatásából származó információkat hasznosít a szűrőszoftverben, ami az első kézzelfogható eredménye a BlackSpider tavalyi felvásárlásának. A SurfControl Managed MailControl e-mailszűrő szolgáltatáson naponta több tízmillió e-mail halad keresztül, így a SurfControl rendszerei és szakértői reprezentatív mintát vizsgálhatnak valós időben.

A SurfControl Reputation Service technológia ezt a tapasztalatot kamatoztatja a spam- és vírusszűrésben, ráadásul anélkül, hogy a beérkező e-mailekről érzékeny részleteket kellene külső szerverekre továbbítani. A megoldás közel valós időben tájékozódik a káros tartalmakat küldő IP-címekről, amiket így akár néhány percre, akár hosszabb időre veszélyes forrásnak minősíthet. Ennek eredményeképp a spamek többségét már azelőtt felismeri és eldobja a rendszer, hogy érdemi vizsgálatnak kellene alávetnie, amivel nemcsak a felismerési hatékonyságot növeli, de a vakriasztások (false positive) esélyét is tovább csökkenti.

A Zero Hour technológia hasonló elven alapszik, ám a spamek helyett a vírusokra van kihegyezve. Célja, hogy a még ismeretlen vírusokat is felismerje, amivel kiegészíti akár a hagyományos, kereskedelmi vírusirtókat. A SurfControl E-mail Filterhez egyébként akár 254 különböző antivírus-motor csatolható, az Authentium Command antivírusa ingyenesen, a McAfee motorja opcionálisan beépítve érhető el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom