Connect with us

Megjósolhatatlan lapostévé-árak jövőre

Dotkom

Megjósolhatatlan lapostévé-árak jövőre

Nagyon közel vannak egymáshoz a jövő évi LCD-tévé-gyártás, illetve kereslet számai – nehéz belőni milyen árak alakulnak ki.

A jövő év végéig összesen 430-440 millió darabra emelkedik a világon eladott nagyméretű LCD-panelek száma, ezek valamivel kevesebb mint negyedét, 96,0-96,8 milliót a piacvezető Samsumg Electronics gyártotta – derül ki DisplaySearch piackutató adataiból. A négy legnagyobb piaci szereplő, a Samsungon kívül az LG.

Philips LCD, az AU Optronics és a Chi Mei Oproelectronics a kínálat 75 százalékát uralja.2008-ban 106 millió LCD-tévére lehet kereslet a világon, miközben a jövő évi szállítások csak 102 milliós kínálatot ígérnek (persze a raktárakban is lehet még ez az). Az LCD-monitorok és notebookképernyők piacán 180 milliós, illetve 120 milliós kínálattal számolnak a piackutatók, amivel szemben 194 milliós és 132 milliós kereslet állhat. Az év második felében – ahogy 2007-ben történt – jövőre is 5-10 százalékos hiány alakulhat ki az LCD-piacon.

A notebookok terén változást hozhat, hogy Apple, a Dell, a Hewlett-Packard (HP) és a Sony is azt tervezi, hogy megjelenik első LED-alapú képernyős gépeivel. Ezek jóval kevesebbet fogyasztanak, mint az LCD-sek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom