Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komolyan veszi játékainak másolását a Nintendo Dél-Koreában

Dotkom

Komolyan veszi játékainak másolását a Nintendo Dél-Koreában

A japán Nintendo Co.

dél-koreai részlege panaszt nyújtott be a szöuli központi ügyészségen azon helyi webhelyek ellen, amelyek elérhetővé tették a cég játékszoftvereinek illegális másolatait. A társaság többször figyelmeztette a szoftverkalózokat, hogy következménye lesz, ha nem hagynak fel a Nintendónak kárt okozó tevékenységükkel, de eddig még nem tett jogi lépéseket. Európában és az Egyesült Államokban már korábban sem bántak kesztyűs kézzel az illegális másolókkal, közülük nem egyre millió dolláros nagyságrendű büntetést szabtak ki a hatóságok a Nintendo fellépése nyomán.

A dél-koreai weboldalakon a videojáték-gyártó DS játéksorozatának másolatai jelentek meg, amelyek az országban januárban piacra került DS Lite kézi játékgépen futnak. Ebből a berendezésből négy hónap alatt 270 ezret adott el a Nintendo Dél-Koreában. A kalózszoftverek terjesztését megkönnyíti, hogy az ázsiai ország rendelkezik a világ legkiterjedtebb széles sávú internethálózatával. A Nintendo a lépéssel minden bizonnyal meg akarja előzni azt is, hogy elkezdjék másolni a Wii konzol játékait, miután hamarosan Dél-Koreában is piacra dobja ezt a termékét.

A Wii összes eladási darabszáma egyébként a múlt héten megelőzte a Microsoft xBox 360-asét. Ezzel a Nintendo az évi 30 milliárd dollár forgalmú videojáték-piac vezető gyártójává vált, amire utoljára 17 évvel ezelőtt volt példa. A cég jövőre jelenteti meg WiiWare szoftverét, amelynek segítségével bárki fejleszthet játékokat a Wiire, s ha azokat a gyártó elfogadja, akkor megvásárolhatók lesznek a Wii Shop hálózatban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés