Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

Az SAP jelentősen növelte részesedését a BI-megoldások piacán
Az SAP AG bejelentette, hogy jelentősen növelte részesedését szoftvercsomagokat szállító versenytársaihoz képest az üzletiintelligencia (BI)-megoldások piacán, és minden esélye megvan arra, hogy a kimondottan BI-megoldásokra szakosodott szállítókhoz képest is erősebb pozícióra tegyen szert.

A világszerte gyors ütemben terjedő SAP NetWeaver Business Intelligence megoldás fejlett használati jellemzőket és integrált tervezési képességeket nyújt felhasználóinak, és zökkenőmentesen integrálja egymással az SAP- és más rendszerekből származó adatokat – olvasható az SAP 2006. november közepi közleményében. A Gartner 2005-ös BI-piacot vizsgáló elemzésében megállapította, hogy a BI-platformok piacának forgalma összességében véve 15,5 százalékkal, négymilliárd dollárra bővült (a licencárbevételt tekintve). Az elemzőcég arra számít, hogy 2010-re a piac összértéke eléri a 6,3 milliárd dollárt. A Gartner adatai szerint az SAP piaci részesedése az egy évvel korábbi helyzethez képest 130,9 százalékkal bővült.

Piacon a kkv-megoldásAz SAP Hungary 2006. november 30-án bejelentette, hogy megkezdte a középvállalatok számára kifejlesztett SAP All-in-One ERP package üzleti szoftver értékesítését. A közlemény szerint a SAP ERP és az SAP Best Practices csomagokra épülő, a magyarországi viszonyokra lokalizált szoftver előre meghatározott idő alatt bevezethető, így a középvállalatok számára kockázatmentes és jól kalkulálható tervezést tesz lehetővé. Az üzletiszoftver-fejlesztő vállalat ügyfeleinek 65 százaléka kis- és középvállalat. Az SAP a világ legsikeresebb vállalatai üzleti folyamatainak tanulságait elemezve fejlesztette ki az SAP All-in-One ERP rendszert. A csomag számos, a középvállalatok életében felmerülő megoldásra nyújt azonnali és kész válaszokat, beleértve ebbe a folyamatautomatizációt, a magas szintű kontrolling megvalósítását, a többszintű vállalati szervezetek kezelését és a teljes platformfüggetlenséget – olvasható a sajtóanyagban.

Az SAP átírja a középvállalati piac szabályaitJanuár 24-én az SAP újabb részleteket közölt arról az új generációs megoldásról és üzleti modellről, amely gyökeresen átformálja a középvállalatok eddigi alkalmazásbeszerzési, -bevezetési és finanszírozási gyakorlatát. Az SAP meglévő középvállalati portfólióját kiegészítő megoldás az új “enterprise SOA by design” platformra épül, és az alkalmazások igény szerinti, illetve előfizetéses konstrukció keretében történő szállításával jelentősen mérsékli az ügyfeleknél jelentkező összköltséget (TCO). A mindeddig lefedetlen középvállalati szegmensek elérése érdekében az SAP új üzleti modellt épít ki, amely a jövőben bejáratott, hagyományos üzletmenetével párhuzamosan fut majd.

Folytassa, Kagermann!Az SAP februárban bejelentette, hogy a felügyelőbizottság 2009. május 31-ig meghosszabbította Henning Kagermann vezérigazgatói kinevezését. “A felügyelőbizottság ismét kifejezésre juttatta Henning Kagermannba vetett bizalmát, egyben elismerte az SAP vezetésében elért rendkívüli eredményeit. Irányítása alatt az SAP sikeresen valósította meg a szerves növekedés stratégiáját” – mondta el Hasso Plattner, az SAP felügyelőbizottságának elnöke. “Henning Kagermann segítségével az SAP megerősítette vezető szerepét az üzleti szoftverek világpiacán, valamint áttörő fejlődést ért el a szoftveriparban is. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy továbbra is a már megkezdett sikeres pályán maradjunk” – tette hozzá. Kagermann elfogadta a megbízatást.

Az SAP küzd a klímaváltozás ellenAz SAP csatlakozott az üzleti élet vezetőinek részvételével zajló “3C – Combat Climate Change” programhoz, amelynek célja a klímaváltozással kapcsolatos problémák minél mélyebb tudatosítása a piacok és a kereskedelem szereplőiben. A G8+5 országok vállalatai közül több mint negyven által aláírt 3C kezdeményezés erős szövetségessel gazdagodott az SAP személyében, amely egyébként a vállalatirányítási szoftverszállítók közül elsőként csatlakozott a programhoz. A 3C résztvevői közösen dolgoznak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére alkalmas innovatív technológiai és üzleti megoldások bevezetésén. A 3C támogatása összhangban áll az SAP fenntarthatóság iránti hosszú távú elkötelezettségével, amelynek a cég eddig különféle belső kezdeményezések indításával, valamint az ügyfelek globális működésének optimalizálását és “szénlábnyomuk” méretének csökkentését segítő vállalatirányítási, ellátásilánc-kezelési és megfelelési megoldások fejlesztésével szerzett érvényt – írja a SAP közleménye.

Túl a tízezredik ügyfélenAz SAP középvállalati megoldásai piaci sikereinek újabb jeleként a társaság augusztusban bejelentette, hogy immár 10 000 ügyfél használja az SAP All-in-One mikrovertikális iparági megoldásait világszerte. A brazíliai székhelyű, helyi és globális építőipari projekteken is dolgozó műszaki, építőipari és bányászati vállalat, az U&M Mineracao immár a tízezredik SAP All-in-One-ügyfél. A cég a Procwork nevű SAP-partner megoldását választotta annak érdekében, hogy jobban integrálhassa folyamatait, valamint támogathassa helyi és nemzetközi működését.

Bioüzemanyag-gyártók választják az sap-tAz SAP AG a múlt héten jelentette be, hogy egyre több bioüzemanyag-gyártó és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalat választja az SAP megoldásait it- és üzletifolyamat-infrastruktúrája alapjául. Az alternatív energiaforrások iránti egyre gyorsabban növekvő igények kielégítését célul tűző cégek közül többek között az Agri Energy, a FutureFuels Chemical Company, az Imperium Renewables, a Natural Fuel Limited, a Riverina Biofuels és a US Canadian Biofuels Inc. választotta az SAP megoldásait. “Egyértelmű volt, hogy az SAP megoldását választjuk, hiszen célunk az, hogy alternatív energiát állítsunk elő és szállítsunk az egyre nagyobb keresletet támasztó globális piacok számára” – mondta el Jerry Goade, az Imperium Renewables helyettes pénzügyi vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés