Connect with us

technokrata

Nagyot bukik a Microsoft

Dotkom

Nagyot bukik a Microsoft

Első fokon elbukta a Microsoft azt a pert, amelyet az Európai Bizottság ellen indított, miután az a versenyszabályok megsértésére hivatkozva alaposan megbüntette.

Az Európai Bíróság első fokon elutasította a Microsoft keresetét, amelyben a világ vezető szoftvergyártója a brüsszeli bizottság ellene hozott szankcióinak felülvizsgálatát kérte a testülettől. Az bíróság szerint a Microsoft – összhangban a Európai Bizottság értékelésével – visszaélt erőfölényével, amikor nem adta ki a Windows szoftverkódjait a független fejlesztőknek, hogy azok az operációs rendszerhez kapcsolódó programokat hozhassanak létre, illetve megengedhetetlen módon gátolta konkurensei térnyerését azzal, hogy például Media Playerét beépítette a Windowsba, egyszerűbbé téve az ehhez való hozzáférést más cégek médiaszoftverénél.

A brüsszeli bizottság mindezekért még 2004-ben meszelte el a Microsoftot, kötelezve arra, hogy változtasson magatartásán, illetve fizessen 497 millió euró büntetést a verseny gátlásáért. Emellett most még kifizetheti a bizottság perköltségeinek 80 százalékát is. A bíróság csak azt az bizottsági határozatot utasította el, amely független testületre bízta volna a Microsoft viselkedésének ellenőrzését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom