Connect with us

technokrata

Sok pénz, kevés munkával

Dotkom

Sok pénz, kevés munkával

Ám a végén kattant a bilincs a csuklókon.

A német rendőrség nemrég tíz embert tartóztatott le nemzetközi internetes csalás vádjával. A hatóságok szerint a közel tucatnyi internetező több százezer eurónyi kárt okozott áldozatainak. Ezt arra a 18 hónapos megfigyelésre alapozzák, melynek eredményeként több német városban (Düsseldorf, Köln, Frankfurt) is lecsaptak a bűnbanda tagjaira – akik között németek mellett orosz és ukrán nemzetiségű állampolgárok egyaránt voltak.

Azzal vádolják az őrizetbe vetteket, hogy phishing, vagyis úgynevezett jelszóhalász támadásokat indítottak gyanútlan internetezőkkel szemben; illetve, hogy megpróbálták rávenni az embereket arra: adják ki személyes és/vagy gazdasági adataikat. Olyan internetezőket céloztak meg, akik például az Ebay vagy a Deutsche Telekom ügyfelei közé tartoztak, közölte a német rendőrség. A célszemélyek számára elküldött e-mailekhez trójai programot csatoltak, melyek elindulása esetén azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az áldozatul esett számítógépeken.

Miért is tették mindezt az elkövetők? A hatóságok szerint azért, hogy luxuséletmódot biztosítsanak maguknak, relatíve kevés munkával. A nemrég elcsípett férfiak és nők drága ékszereket és autókat vásároltak, utazásokra mentek a lopott pénzzel – vagyis gyorsan a nyakára hágtak annak, amit eltulajdonítottak az Internet segítségével. Közülük nyolc most előzetes letartóztatásban várja ügye előrehaladását; a hat férfi és két nő közül a legfiatalabb 20, a legidősebb 36 éves.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom