Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iDTV a televíziózás jövője

Dotkom

Az iDTV a televíziózás jövője

Az idei IFA többségében olyan készülékeket vonultat fel, amelyekbe integrált digitális TV-hangolókat építettek. A bemutatott termékek alapján azt gondolhatnánk, a digitális szolgáltatások elérése egyre könnyebbé válhat a jövőben.

Az IFÁ-n a nagyágyúk, mint a Samsung, a Panasonic és az LG olyan készülékekkel állt elő, amelyek az úgynevezett iDTV kategóriába tartoznak – olyan integrált digitális TV-k, amelyek nem igényelnek set-top boxot a digitális adások vételéhez, hiszen a digitális hangolót eleve beépítették magába a készülékbe.

A Samsung M8 LCD TV-jébe beépítettek egy mpeg4-es dekódert, amely lehetővé teszi a földi sugárzású HD-tartalmak vételét, de a hasonló iDTV-k többsége is tartalmaz HD-tunert. A Toshiba nagy meglepetést okozott az IFÁ-n bemutatott hardwaré-vel, amely chipben egyesítette a digitális tv-vevőt és a tuner-kártyát, ezzel jelentősen lecsökkentve a digitális TV adások vételéhez szükséges technológia méretét. Idővel ezek chipek alapvető tartozékai lehetnek a LCD monitoroknak, tévéknek, laptopoknak, sőt, akár a mobiltetfonoknak is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés