Connect with us

Magyar hackerek gyülekezőhelye

Dotkom

Magyar hackerek gyülekezőhelye

Szeptemberben újra Hacktivity.

Az idén is lesz – története során immár negyedszer – Hacktivity. A nemcsak cégvezetőknek, hanem fiatal szakembereknek, még tanuló leendő szakembereknek és a téma iránt érdeklődő felhasználóknak szóló IT-biztonsági konferenciát szeptember 22-23-án rendezik meg a Fonó Budai Zeneház kulturális központban.

Az Egyesült Államokban és Európa több országában is komoly hagyománya van a Hacktivity-hez hasonló szakmai rendezvényeknek, amelyeken a résztvevők az informatikai biztonság elismert szakértőinek előadásait hallgathatják, miközben a párhuzamosan futó workshopokon konkrét támadási módszerekkel ismerkedhetnek. A cél: kiismerni a másik oldalt, mert az igazán hatékony védekezés mindig az „ellenfél” gondolkodásmódjának, motivációinak és módszereinek ismeretén alapul.

A Hacktivity 2007 két napján négy – az IT-biztonság izgalmas és kurrens kérdéseinek szentelt – szekcióban lesznek előadások. Az első nap az informatikai hadviselés és az internetes terrorizmus, valamint az operációs rendszerek és alkalmazások biztonsága kerül terítékre, míg a második nap a biztonságos infrastruktúráknak és az örökzöld témának számító fájlcserének és a szerzői jogok bonyolult összefüggéseinek van szentelve. A HP és a Microsoft szakértői mellett olyan szaktekintélyek adnak elő a rendezvényen, mint Dr. Kovács László (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem), Szekeres Balázs (Cert-Hungary), Krasznay Csaba (kancellár.hu) és Dr. Berta István Zsolt (Microsec). A Windows Vista biztonsági rendszeréről Safranka Mátyás, a Microsoft vezető szakértője fog előadást tartani, a Linuxot használóknak pedig Béres László (Red Hat) fejti ki, miért biztosít hatékony védelmet az új SELinux.

A szerzői jogok aktuális kérdéseiről a téma legavatottabb kutatói és szakemberei nyilatkoznak meg. Bodó Balázs előadásának már a címe is sokatmondó: A kultúripar felhekkelése – a szerzői jog titkos élete. Kis Gergely – aki a tudományos munkássága mellett a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. igazgatója is – bemutatja a konferencia résztvevőinek, milyen folyamatokra lehet számítani a fájlcsere jövője, az üzleti modellek vonatkozásában. Dallos Zsolt ügyvéd – már több perben képviselte nagy szakértelemmel ügyfeleit a szerzői jogok területén – a jog oldaláról közelíti meg ezt a sokat vitatott témát. A konferenciát idén is kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek címe: „Fikció vagy valóság az orwelli Nagy Testvér? – Az internet és a személyes adatok védelme”, résztvevői pedig a téma neves szakértői és az adatokat kezelő informatikai cégek szakemberei.

Az idei gyakorlati workshopok során napirendre kerül a WLAN-antennák házi barkácsolásának módszertana, a SaveAs Kft. EagleEye OS belső adatszivárgás elleni szoftverének kijátszása, de lesz Wargame és hackerverseny is. A rendezvény bulival zárul, amelyen nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a résztvevők sör mellett megvitassák a hallottakat és a világ dolgait, hanem arra is, hogy mozizzanak egy jót, és megnézzenek egy kifejezetten a témába vágó filmet. Érdemes tudni azt is, hogy azok a szakemberek, akik valamilyen nemzetközileg elismert IT-biztonsági vizsgával (például CISA, CISM, CISSP) rendelkeznek, a Hacktivityn összegyűjthetik a rendszeres továbbképzésükhöz szükséges 16 CPE órájukat is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom