Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar hackerek gyülekezőhelye

Dotkom

Magyar hackerek gyülekezőhelye

Szeptemberben újra Hacktivity.

Az idén is lesz – története során immár negyedszer – Hacktivity. A nemcsak cégvezetőknek, hanem fiatal szakembereknek, még tanuló leendő szakembereknek és a téma iránt érdeklődő felhasználóknak szóló IT-biztonsági konferenciát szeptember 22-23-án rendezik meg a Fonó Budai Zeneház kulturális központban.

Az Egyesült Államokban és Európa több országában is komoly hagyománya van a Hacktivity-hez hasonló szakmai rendezvényeknek, amelyeken a résztvevők az informatikai biztonság elismert szakértőinek előadásait hallgathatják, miközben a párhuzamosan futó workshopokon konkrét támadási módszerekkel ismerkedhetnek. A cél: kiismerni a másik oldalt, mert az igazán hatékony védekezés mindig az „ellenfél” gondolkodásmódjának, motivációinak és módszereinek ismeretén alapul.

A Hacktivity 2007 két napján négy – az IT-biztonság izgalmas és kurrens kérdéseinek szentelt – szekcióban lesznek előadások. Az első nap az informatikai hadviselés és az internetes terrorizmus, valamint az operációs rendszerek és alkalmazások biztonsága kerül terítékre, míg a második nap a biztonságos infrastruktúráknak és az örökzöld témának számító fájlcserének és a szerzői jogok bonyolult összefüggéseinek van szentelve. A HP és a Microsoft szakértői mellett olyan szaktekintélyek adnak elő a rendezvényen, mint Dr. Kovács László (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem), Szekeres Balázs (Cert-Hungary), Krasznay Csaba (kancellár.hu) és Dr. Berta István Zsolt (Microsec). A Windows Vista biztonsági rendszeréről Safranka Mátyás, a Microsoft vezető szakértője fog előadást tartani, a Linuxot használóknak pedig Béres László (Red Hat) fejti ki, miért biztosít hatékony védelmet az új SELinux.

A szerzői jogok aktuális kérdéseiről a téma legavatottabb kutatói és szakemberei nyilatkoznak meg. Bodó Balázs előadásának már a címe is sokatmondó: A kultúripar felhekkelése – a szerzői jog titkos élete. Kis Gergely – aki a tudományos munkássága mellett a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. igazgatója is – bemutatja a konferencia résztvevőinek, milyen folyamatokra lehet számítani a fájlcsere jövője, az üzleti modellek vonatkozásában. Dallos Zsolt ügyvéd – már több perben képviselte nagy szakértelemmel ügyfeleit a szerzői jogok területén – a jog oldaláról közelíti meg ezt a sokat vitatott témát. A konferenciát idén is kerekasztal-beszélgetés zárja, amelynek címe: „Fikció vagy valóság az orwelli Nagy Testvér? – Az internet és a személyes adatok védelme”, résztvevői pedig a téma neves szakértői és az adatokat kezelő informatikai cégek szakemberei.

Az idei gyakorlati workshopok során napirendre kerül a WLAN-antennák házi barkácsolásának módszertana, a SaveAs Kft. EagleEye OS belső adatszivárgás elleni szoftverének kijátszása, de lesz Wargame és hackerverseny is. A rendezvény bulival zárul, amelyen nemcsak arra lesz lehetőség, hogy a résztvevők sör mellett megvitassák a hallottakat és a világ dolgait, hanem arra is, hogy mozizzanak egy jót, és megnézzenek egy kifejezetten a témába vágó filmet. Érdemes tudni azt is, hogy azok a szakemberek, akik valamilyen nemzetközileg elismert IT-biztonsági vizsgával (például CISA, CISM, CISSP) rendelkeznek, a Hacktivityn összegyűjthetik a rendszeres továbbképzésükhöz szükséges 16 CPE órájukat is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés