Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új lapostévék: az óriás és a kaméleon

Dotkom

Új lapostévék: az óriás és a kaméleon

Németországban az IFA technológiai expo keretein belül a héten bemutatták a legújabb szórakoztató-elektronikai újdonságokat. A következő hónapok során piacra kerülő kütyük tervezésében minden gyártó nagy hangsúlyt fektetett a dizájnra.

A Philips által piacra dobott új TV, az Aurea például kaméleon-szerű keretével felveszi a képernyőn mutatott kép domináns színét, gombjait pedig elrejtették a szem elől. A gombok korszakának végét jelzi az Apple új iPodja is, a most piacra dobott iPod Touch. A szórakoztató elektronika tervezésekor mára nemcsak a termék megfelelő működése elsődleges szempont, hanem annak kivitelezése is ugyanolyan fontossá vált.

A lapostelevíziók között azonban továbbra is a leglényegesebb szempont a borítás alatti technológiai háttér. A tévék piacán az idei hívószavak a 1080p és 24p – mindkét szám a képminőséget meghatározására hivatott. Az 1080p a kép felbontását (1920 x 1080 pixel), és a FULL HD minőséget jelöl. A 24p a moziélmény minőségének otthoni újrateremtését lehetővé tevő, másodpercenként 24 képkocka levetítésére alkalmas technológiát jelöli. Az ilyen TV-k pontosan olyan sebességgel játsszák le a filmet, ahogy azt rögzítették, tárolták és moziban vetítették, ellentétben a videó 25 kocka/másodperces vetítési sebességével.

A méret is lényeges szempont az szórakoztató elektronikai eszközök közötti választás során. A Sharp által kiállított 70 000 fontos LCD televízió 274 cm-es képátmérőjével messze viszi a prímet a tévék között. A fizikai tárhely mérete azonban csökkenő tendenciát mutat, hiszen a Panasonic és a Toshiba által piacra dobott digitális kamerákhoz járó 32 Gb-os és 16 Gb-os tárkapacitás – ami 13088, 5 megapixeles kép, illetve 8000 dal tárolására alkalmas – nem nagyobb egy postai bélyegzőnél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés