Connect with us

technokrata

Erekció, de milyen áron?!

Dotkom

Erekció, de milyen áron?!

A gyógyszergyártó saját gépeiről spammelnek.

A Pfizer nevét évek óta áldja sok százezer férfi – a potenciaproblémákkal küzdő, elsősorban fejlett világban élők számára a Viagra nyújtott először igazán hatásos segítséget, anélkül, hogy mindenféle vudu-mágiát (vagy veszélyeztetett állatokból származó afrodiziákumot) kellett volna alkalmazniuk. Csak bekap egyet a kék tablettákból a delikvens, és rövid idő múlva fellép a vérbőség a megfelelő helyen. Nemrég a Pfizer vezetőinél is jelentkezett ez a hatás, csak éppen nyak felett…

Azon akadtak ugyanis ki a gyártócég fejesei, hogy a vállalat számítógépes hálózatának egyes tagjait sikerrel szervezték be botnetbe – olyan rendszerbe, amelyet egy vagy néhány hacker irányít, és amelyek a tulajdonosok tudta nélkül nem kívánt tevékenységeket végeznek. Például DoS-támadást kezdeményeznek szerverek ellen, vagy éppen spamet küldenek. Ne adj’ isten illegális forrásból származó Viagrát népszerűsítenek ilyen módon.

A Pfizer egyébként jelentős erőforrásokat koncentrál a gyógyszerhamisítás megfékezésére; amint arról mi is írtunk, 2004-ben több pert is kezdeményezett az amerikai kéretlen leveleket küldők ellen. Most azonban átélheti, hogy milyen is akaratlanul a feketepiac malmára hajtani a vizet: amint azt a San Francisco-i Support Intelligence nevű IT-biztonsági cég felfedezte, a vállalat pontosan meg nem nevezett mennyiségű PC-jéből lett zombi. Ráadásul mindez nem is egyik pillanatról a másikra történt: Rick Wesson, a Support Intelligence igazgatója elmondta, hogy már nagyjából hat hónapja tart ez az áldatlan állapot. Több mint 600 spam levéllel tudta bizonyítani igazát, melyekből 138, a Pfizer eszközparkjába tartozó számítógép IP-címe volt előbogarászható.

A Support Intelligence már többször megpróbálta figyelmeztetni a Pfizert a helyzetről, azonban a gyógyszerkutató és -gyártó vállalat egyszer sem reagált a megkeresésekre. Kérdés, mit lépnek most, hogy nyilvánosságra került az eset. Hiszen nyilvánvalóan érdekük, hogy minél több tabletta fogyjon, de hogy ilyen áron…Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom