Connect with us

technokrata

Hasznos tippek a szörföléshez

Dotkom

Hasznos tippek a szörföléshez

Magyar Telekom két tagja, a T-Com és a T-online két éve hozta létre a Telekom Internetakadémiát, amelynek célja a fejlettebb számítástechnikai és internetfelhasználási kultúra meghonosítása és elterjesztése, az internet adta lehetőségek megismertetése, megkedveltetése, illetve az ADSL elterjedésének és ismertségének támogatása. A Magyar Telekom augusztusban is folytatja ingyenes internetoktatási programját. Az egyes előadások során másfél-két órában gyakorlati példákkal alátámasztva mutatják be a számítógép és az internet használatát, és hasznos tippeket adnak a világhálós szörföléshez.

A Telekom Internetakadémia egyik programjaként a társaság pályázatot ír ki ingyenes internettanfolyamon történő részvételre. A nyertes pályázók által biztosított helyszínen ingyenes oktatást tartanak az internetet kezdő szinten használók számára, akiknek körét – a pályázati feltételeknek megfelelően – a nyertes pályázók határozzák meg. A Magyar Telekom 1, 2, illetve 5 napos, napi 5 órás képzéseket tart térítésmentesen, melyekhez a képzés teljes idejére biztosítja az oktatót és szükség esetén a számítógépeket is, továbbá ingyenesen nyújtja a tananyagot. A pályázaton önkormányzati, egyházi és nonprofit szervezetek (például iskolák, óvodák, alapítványok, egyesületek) vehetnek részt. A tanulók a nyertes intézmények, szervezetek munkavállalói, alkalmazottai, tagjai (például iskolák tanárai, egyéb közalkalmazottai, önkormányzatok dolgozói stb.), illetve az általuk bevont magánszemélyek.

Az előadások témái és időpontjai: Augusztus 7. Internetismeretek kezdőknekAugusztus 14. Internetismeretek kezdő ADSL-felhasználóknakAugusztus 21. Az internet biztonságos felhasználása Augusztus 28. Internetismeretek kezdőknekSzeptember 4. Internetismeretek kezdő ADSL-felhasználóknak Szeptember 11. Az internet biztonságos felhasználásaHelyszín: Magyar Telekom Nyrt. székháza, Bp., I. kerület, Krisztina krt. 55.

A Tanulj! Nagyi! programot az internetet kezdő szinten használó 55 év felettiek számára hívták életre. Könyvtárakban, kulturális központokban, közösségi házakban tartanak ingyenes tanfolyamokat, melyek során a résztvevők elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek arról, milyen lehetőségek rejlenek a világháló használatában, és mindezt hogyan lehet kiaknázni. Nem csak a 20 éveseké a világ(háló)! A Magyar Telekom 5 napos, napi 4 órás képzéseket tart térítésmentesen, melyekhez a képzés teljes idejére biztosítja az oktatót és szükség esetén a számítógépeket is, továbbá ingyenesen nyújtja a tananyagot. A Tanulj! Nagyi! tanfolyamok iránt 2007-ben akkora volt az érdeklődés, hogy erre az évre már minden alkalom betelt, 2008-ban azonban ismét elindítják programokat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom