Connect with us

technokrata

Egyre többen döntenek a SUSE Linux Real Time mellett

Dotkom

Egyre többen döntenek a SUSE Linux Real Time mellett

A Novell SUSE Linux Enterprise Real Time használatával megbízhatóan és kiszámíthatóan futtathatók az időérzékeny, kritikus fontosságú alkalmazások a rendszer komoly terhelése mellett is – olvasható a társaság közleményében.

A SUSE Linux Enterprise Real Time megoldások használatával szabványos Intelalapú környezetben is elérhetők azok a garantált válaszidők, amelyeket korábban csak speciális hardvereszközökkel lehetett biztosítani. Az új szerver operációs rendszer – az egyetlen nyílt forráskódú, vállalati szintű, valós idejű operációs rendszer – nagy teljesítményű, testre szabható, teljes támogatással rendelkező megoldás a determinisztikus feldolgozást és sebességet igénylő, kulcsfontosságú alkalmazások futtatására – állítja a Novell közleménye. Ken Barnes, a Wombat Financial Software üzletvitelért és tervezésért felelős alelnökének véleménye szerint a SUSE valós idejű változata rugalmas, nyílt szabványokon alapuló operációs rendszert biztosít az ügyfeleknek az időérzékeny munkafolyamatok teljesítményének maximalizálásához, például a kereskedelmi alkalmazásokhoz a pénzügyi szektorban.

Az asztali gépektől az adatközpontokig terjedő igényeket kiszolgáló SUSE Linux Enterprise platformra épülő SUSE Linux Enterprise Real Time tartalmazza azokat a kernelfejlesztéseket, csomagokat, eszközöket és alkalmazásokat, amelyek alapvető elemei egy nagy teljesítményű, determinisztikus és alacsony késleltetésű operációs rendszernek. A Novell új rendszerének fejlesztésében együttműködik a valós idejű Linux-szoftvertechnológiák egyik vezető szállítójával, a Concurrent Computer Corporationnel. A valós idejű technológia segítségével az ügyfelek szegmentálhatják a processzoridőt, a hálózati sávszélességet és az egyéb hardvererőforrásokat a magas prioritású, kulcsfontosságú munkaterhelésekhez. Ez biztosítja, hogy az alacsonyabb prioritású munkafolyamatok vagy rendszerfeladatok rendszerhívásai nem szakítják meg ezeket a munkaterheléseket, és kiszámítható teljesítményt nyújtanak az időkritikus környezetekben.„A SUSE Linux Enterprise Real Time tesztelt, kiváló vállalati megoldást kínál, amely szinte késleltetés nélkül működik a teljes rendszerben az operációs rendszer szintjétől kezdve az alkalmazások szintjéig. A termék legújabb változatáról szóló bejelentés megerősíti a Novell vezető pozícióját a valós idejű megoldások piacán, a nyílt forráskód közösséggel való együttműködés eredményeképpen. Az új megoldás piacvezető pozícióját partnereik körének bővülése is alátámasztja” – állította Roger Levy, a Novell nyílt platformmegoldásokért felelős részlegének vezérigazgatója.

A Novell 2007 júliusában frissítést adott ki a SUSE Linux Enterprise Real Time termékhez. Ez a frissítés új teljesítményfejlesztéseket tartalmaz a valós idejű operációs rendszerhez, valamint magában foglalja a nemrégiben kiadott Service Pack 1 for SUSE Linux Enterprise javításait és fejlesztéseit is, mint például a magas rendelkezésre állású tárolók és az új processzorok támogatását. A frissítés emellett tartalmazza a legújabb nyílt forráskódú InfiniBand szoftvercsomag, az Open Fabrics Enterprise Distribution (OFED) 1.2 támogatását is, amely a kiszolgálók és a tárolók összekötésének egyre elterjedtebb iparági szabványa. A SUSE Linux Enterprise Real Time jelenleg fejlesztés alatt álló következő generációs változata elsősorban a késleltetés és a teljesítmény területén tartalmaz majd újdonságokat. A fejlesztés nemcsak a viszonylag kevés szálon futó, ezért priorizálható és védhető alkalmazásokat érinti, hanem olyan sok szállal rendelkező, alacsony késleltetést követelő alkalmazásokat is, mint például a valósidejű Java-üzenetküldés. A Novell közreműködésével a nyílt forráskód közösségén belül további jelentős fejlesztések folynak a valós idejű funkcionalitás területén is. A legfontosabb területek közé tartozik a kernelzárolás optimalizálása (aktív várakozás csökkentése) és a prioritás öröklődése. A megszakítások állítható prioritással és nagy felbontású időzítőkkel való végrehajtása a kernelszálakban javítja a szinkronizációt és a folyamatok nyilvántartását.

Akik már választottak- A Siemens Medical Solutions, a világ vezető MRI (Magnetic Resonance Imaging – mágneses rezonanciás képalkotás) technológia- és alkalmazásfejlesztője a Novell valós idejű operációs rendszerét választotta MAGNETOM termékei teljesítményének javítására, mivel az nagymértékben növeli a Siemens MRI termékeinek felbontóképességét. Jürgen Gut, a német Siemens Medical Solutions munkatársa szerint a nagyobb felbontású MRI-technológia a jövő gyógyászatának technikája, hiszen biztonságosabb és tisztább képeket készít az életfunkciókról.- A pénzügyi szervezetek körében világszerte elterjedt Reuters Market Data System (RMDS) rendszer a Novell SUSE Linux Enterprise Server platformján is támogatott. A két cég együttműködésének köszönhetően a Reuters ügyfelei ezután kihasználhatják a Novell platformjának előnyeit, valamint a rendszer megnövekedett teljesítményét. A Reuters emellett csatlakozott a Novell PartnerNet programjához, az RMDS rendszer bekerült a SUSE Linux Enterprise Serveren minősített alkalmazások közé, így könnyebben biztosítható a közös pénzügyi ügyfelek sikeres működése. Az együttműködés eredményét az elsők között vezette be teljes rendszerében a Deutsche Bank. Angelo Pereira, a bank piaci adatokért felelős igazgatója szerint a két termék együtt rendkívül stabil platformnak bizonyult, és nagyon elégedettek a telepítés óta nyújtott problémamentes teljesítményükkel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom