Connect with us

technokrata

Betiltották az emberek kényszerű RFID chipezését

Dotkom

Betiltották az emberek kényszerű RFID chipezését

Biztonság és magánélet kérdése.

Kalifornia állam szenátusa megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely megakadályozza a munkaadókat abban, hogy megköveteljék alkalmazottaiktól a bőr alá ültethető RFID (Radio-Frequency Identification) chipek viselését.

Az RFID chipeket évek óta használják háziállatok azonosítására, nyomkövetésre és – főleg az utóbbi időben – kapcsolat nélküli smartcardokban és más azonosítási rendszerekben.

Az állam szenátora, Joe Simitian indítványozta a törvényjavaslatot, miután az RFID fejlesztő VeriChip engedélyt kapott az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivataltól beültethető azonosító eszközök árusítására.

Simitian szerint eddig körülbelül 2000 emberbe ültettek a VeriChip által gyártott eszközöket.

“Az RFID egy kisebb csoda, mindenféle jó dologra lehet használni“ – mondta Simitian. “Azonban nem engedhetjük meg, hogy embereket kényszerítsenek ilyen címkék viselésére. Ez a végső támadás személyes szabadság ellen.”

Bár kilenc szenátor ellene szavazott, a törvényjavaslatot elfogadta az állam törvényhozó testülete és most már csak a kormányzói jóváhagyásra vár.

Bob Margett szenátor szerint – aki egyike volt a törvényjavaslat ellenzőinek – korai törvényt hozni egy olyan technológiával kapcsolatban, amelyről még nem bizonyították, hogy problémát jelent.

“Úgy nézett ki, mintha egy megoldáshoz keresnénk egy problémát. Nem tűnt szükségesnek” – mondta.

A cincinnatii videó-megfigyeléssel foglalkozó vállalat, a CityWatcher.com már megköveteli a bőr alá ültetett mikrochip viselését azon dolgozóitól, akik a biztosított adatközpontban dolgoznak, ezzel próbálva minimalizálni a biztonsági kockázatot.

Számos kommentátor dicsérte a lépést és felháborítónak találták még a lehetőségét annak, hogy vállalatok kényszeríthetik a dolgozóikat az ilyen chipek beültetésére, ahhoz hasonlították, hogy a személyzetet állatokként vagy leltári cikkekként kezelnék.

A személyes szabadságot érintő kérdések mellett Simitian kifejezte aggodalmát afelől is, hogy ezek az eszközök ki vannak téve a hackkelés veszélyének, és további biztonsági kérdések is felmerülnek, például az ilyen eszközök elősegíthetik a személyazonosság-lopást, a helytelen nyomkövetést és megfigyelést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom