Connect with us

technokrata

Újra Minárovits az Albacomp élén

Dotkom

Újra Minárovits az Albacomp élén

Az Albacomp vezérigazgatója, Pukler Gábor 2007.

október 31-ével közös megegyezéssel távozik posztjáról. Helyét Minárovits János veszi át, aki a társaság alapítója és résztulajdonosa is egyben – jelentette be a vállalat. Az idén 55 éves Minárovits és az Albacomp története 1982-ig nyúlik vissza, amikor néhány videotonos gmk-t hozott létre, és munkaidejük után számítógép-karbantartással kezdett foglalkozni. Ahogy az üzlet 1985-ben elkezdett beindulni, egyikük, Minárovits meggyőzte a többieket, hogy fogjanak saját vállalkozásba. Az “alapító atyák” – tizenhat videotonos és egy külsős számítástechnikus – ekkor hozták létre az Albacompot. A székesfehérvári cég a kilencvenes évek közepére már Magyarország egyik legjelentősebb informatikai vállalkozása volt, az eladott számítógépek számát tekintve csaknem az összes multinacionális céget megelőzte.

A korabeli pletykák szerint ezért is jelentette fel az egyik konkurens multinacionális társaság az Albacomp vezetését csempészet és vámorgazdaság miatt 1998-ban. Minárovits két társával együtt jogerős börtönbüntetést kapott. A százas listának egy másik milliárdos szereplője – mert Minárovits vagyonát a különböző toplisták 3,5-6 milliárd forint körülire becsülik – úgy nyilatkozott róla: “Szégyellem magam miatta, és az informatikai iparnak is szégyellnie kell magát, hogy nem állt ki mellette.” A nyilatkozó arra utalt, hogy szinte bármely hardverforgalmazó a vádlottak padjára kerülhetett volna, hiszen azokban az években a legtöbbjük csak a törvényes utakat megkerülve tudott talpon maradni – írta Minárovits szabadulása után a Manager Magazin.

Minárovits János a Kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola gépipari automatizálás szakán végzett, ahol üzemmérnöki diplomát szerzett. Mára Székesfehérvár meghatározó személyiségévé vált, cége szponzorálja a város egyik büszkeségét, a férfikosárlabda-csapatot, ő pedig a szakosztály elnöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom