Connect with us

Internet: hol vannak a legveszélyesebb részek?

Dotkom

Internet: hol vannak a legveszélyesebb részek?

Útmutató.

A Sophos hétfőn adta közzé legújabb elemzését, melyben a digitális kártevők helyéről informálja az érdeklődőket. Eszerint a földrajzi eloszlást tekintve Kína a legveszélyesebb hely: az összes fertőzött site 44,8 százaléka itt volt hostolva augusztusban. Második lett a korábban sokáig vezető Egyesült Államok: 20,8 százalékos részesedést értek el az amerikai oldalak, a valamilyen beágyazott fenyegetést jelentő website-okat vizsgálva. A kétes dicsőséget jelentő dobogó harmadik fokára az orosz site-ok állhattak.

Rossz hír, hogy emelkedett ezeknek a webhelyeknek a száma, méghozzá nem is akármilyen módon. A Sophos szerint az utolsó nyári hónap minden egyes napja 5 ezer új fertőzött lap megjelenését hozta az Interneten – arról azonban a rövid összefoglaló nem tájékoztat, hogy mennyi szűnt meg. Az ilyen weblapok ugyanis jellemzően nem élnek túl sokáig: van, hogy csak néhány nap vagy óra az élettartamuk.

Carole Theriault, a Sophos vezető biztonsági tanácsadója úgy nyilatkozott egy közleményben, hogy az élbolyban végzett országok site-jaitól való távolmaradás önmagában még egyáltalán nem jelent nagyobb biztonságot. „A hackerek eltéríthetik a website-okat, legyenek azok bárhol is a világon, és bekonfigurálhatják úgy, hogy azok egy ártalmas tartalommal rendelkező site-ra mutassanak például Kínában, az Egyesült Államokban vagy Oroszországban.” – jelentette ki Theriault. Különösen a spamek esetében kell vigyázni, amelyek gyakran vezethetnek ilyen site-okra, amennyiben a gyanútlan internetező (van még ilyen?) rákattint az elektronikus levélben érkező linkre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom