Connect with us

Hirdetés

technokrata

Holnaptól T-Mobile-on is megy a szupermobil

Dotkom

Holnaptól T-Mobile-on is megy a szupermobil

Holnaptól árulják egyes amerikai viszonteladók a kikódolt iPhone-t, amely így több mobilcég, köztük a T-Mobile hálózatán is használható.

Holnap kerülnek piacra az első módosított iPhone mobilmindenesek, amelyek nemcsak az AT&T, hanem más mobiloperátorok hálózatán is használhatók. Akik már megvették készüléküket, azok nem élvezhetik ezt az előnyt, mert kétéves hűségszerződést kötöttek az szupermobilt gyártó Apple-lel exkluzív szerződésben álló AT&T-vel. Aki viszont kikódolt iPhone-t vesz majd, az GSM-hálózatokon is telefonálhat vele, akár az USA-n kívül is, bizonyított például, hogy a T-Moblie-rendszerén működik a ketyere. Internetezni WiFi-kapcsolaton keresztül lehet vele.

A korlátozó kódot többen is feltörték, üzletet egyelőre a iPhoneSimFree.com nevű cég csinál belőle – hat névtelen szoftverfejlesztő vállalkozása -, amely 50 licenc esetén 1800 dollárt kér a kikódoló programért, 5000 esetén pedig 125 ezer dollárt számláz. Fontos körülmény, hogy nem ez a cég végzi az iPhone-ok módosítását, következésképpen nem ez vállalja ezért a felelősséget, ha netán valaki bíróságon támadná meg a kódfeltörés jogszerűségét.

A hatályos törvények szerint nem tilos kikódolni a technikai eszközöket, ameddig a saját cuccát bütyköli a felhasználó, ami törvénybe ütközhet, az az, ha ebből valaki üzletet csinál. Így elképzelhető, hogy a módosított iPhone-t áruló boltok nem kérnek többet azért, hogy a náluk vett berendezés többet tud, hanem arra bazíroznak, hogy ez hozzájuk vonzza a vevőket azok helyett a kiskereskedők helyett, akik sima iPhone-t kínálnak, s így a nagyobb forgalmon megkeresik a kikódolás árát, illetve tisztes haszonra tesznek szert.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés