Connect with us

technokrata

Holnaptól T-Mobile-on is megy a szupermobil

Dotkom

Holnaptól T-Mobile-on is megy a szupermobil

Holnaptól árulják egyes amerikai viszonteladók a kikódolt iPhone-t, amely így több mobilcég, köztük a T-Mobile hálózatán is használható.

Holnap kerülnek piacra az első módosított iPhone mobilmindenesek, amelyek nemcsak az AT&T, hanem más mobiloperátorok hálózatán is használhatók. Akik már megvették készüléküket, azok nem élvezhetik ezt az előnyt, mert kétéves hűségszerződést kötöttek az szupermobilt gyártó Apple-lel exkluzív szerződésben álló AT&T-vel. Aki viszont kikódolt iPhone-t vesz majd, az GSM-hálózatokon is telefonálhat vele, akár az USA-n kívül is, bizonyított például, hogy a T-Moblie-rendszerén működik a ketyere. Internetezni WiFi-kapcsolaton keresztül lehet vele.

A korlátozó kódot többen is feltörték, üzletet egyelőre a iPhoneSimFree.com nevű cég csinál belőle – hat névtelen szoftverfejlesztő vállalkozása -, amely 50 licenc esetén 1800 dollárt kér a kikódoló programért, 5000 esetén pedig 125 ezer dollárt számláz. Fontos körülmény, hogy nem ez a cég végzi az iPhone-ok módosítását, következésképpen nem ez vállalja ezért a felelősséget, ha netán valaki bíróságon támadná meg a kódfeltörés jogszerűségét.

A hatályos törvények szerint nem tilos kikódolni a technikai eszközöket, ameddig a saját cuccát bütyköli a felhasználó, ami törvénybe ütközhet, az az, ha ebből valaki üzletet csinál. Így elképzelhető, hogy a módosított iPhone-t áruló boltok nem kérnek többet azért, hogy a náluk vett berendezés többet tud, hanem arra bazíroznak, hogy ez hozzájuk vonzza a vevőket azok helyett a kiskereskedők helyett, akik sima iPhone-t kínálnak, s így a nagyobb forgalmon megkeresik a kikódolás árát, illetve tisztes haszonra tesznek szert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom