Connect with us

technokrata

Etikushacker-képző tanfolyam Magyarországon

Dotkom

Etikushacker-képző tanfolyam Magyarországon

Világviszonylatban is ritkaság számba menő tanfolyam.

Külföldön már bevett gyakorlat, de Magyarországon is egyre inkább előtérbe kerül, hogy a számítógépes hálózatok biztonságát „etikus hackerek” tesztelik. Az Egyesült Államok Légiereje által már a 70-es években bevetett megoldásban az adott szervezet alkalmazottja vagy külsős megbízottja – a számítógépes bűnözök eszköztárának minél szélesebb spektrumát bevetve – teszi próbára a vállalat informatikai rendszereinek ellenálló képességét. A próbabetörés eredményeként az etikus hacker jelentést készít, mely tartalmazza az adott szervezet informatikai hálózatában feltárt biztonsági kockázatokat és azok elhárításának módját.

A NetAcademia Oktatóközpont szervezésében most induló Ethical Hacking képzés célja, hogy a vállalatok informatikáért felelős biztonsági szakembereit megismertesse a számítógépes bűnözők gondolkodásmódjával, az általuk bevetett eszközkészlettel, az adat- és jelszólopás menetével, valamint ezek kapcsán a lehetséges védekezési lépésekkel. „A most induló tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik már kellő jártasságot szereztek az informatikai rendszerek üzemeltetésében, ugyanakkor fel akarnak készülni minden eshetőségre.” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője – „Az első kurzus – maximális résztvevői számmal – alig 2 hete fejeződött be.”

Az öt napos tanfolyam keretében a hallgatók megismerhetik, hogy milyen módszerekkel tudnak védekezni napjaink jellemző hacker támadásai – többek közt a port szkennelés, a trójai programok és a felhasználói azonosítók (jelszó) lopása – ellen. Külön blokk szól a social engineering típusú, vagyis kifejezetten az emberi hiszékenységre épülő, azt kihasználó támadásokról és a védekezés módjairól. A kurzus záróakkordjaként a saját informatikai rendszer ellen irányuló teszttámadás – az ún. penetration testing – felépítésének és végrehajtásának lépéseit ismerhetik meg a hallgatók. Ezen kívül a képzéshez az EC-Council (az E-kereskedelmi Konzulensek Nemzetközi Tanácsa) nemzetközileg elfogadott minősítése is kapcsolódik, melyet a NetAcademia VUE Vizsgaközpontjában szerezhetnek meg az informatikai biztonsági szakemberek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom