Connect with us

Hirdetés

technokrata

Etikushacker-képző tanfolyam Magyarországon

Dotkom

Etikushacker-képző tanfolyam Magyarországon

Világviszonylatban is ritkaság számba menő tanfolyam.

Külföldön már bevett gyakorlat, de Magyarországon is egyre inkább előtérbe kerül, hogy a számítógépes hálózatok biztonságát „etikus hackerek” tesztelik. Az Egyesült Államok Légiereje által már a 70-es években bevetett megoldásban az adott szervezet alkalmazottja vagy külsős megbízottja – a számítógépes bűnözök eszköztárának minél szélesebb spektrumát bevetve – teszi próbára a vállalat informatikai rendszereinek ellenálló képességét. A próbabetörés eredményeként az etikus hacker jelentést készít, mely tartalmazza az adott szervezet informatikai hálózatában feltárt biztonsági kockázatokat és azok elhárításának módját.

A NetAcademia Oktatóközpont szervezésében most induló Ethical Hacking képzés célja, hogy a vállalatok informatikáért felelős biztonsági szakembereit megismertesse a számítógépes bűnözők gondolkodásmódjával, az általuk bevetett eszközkészlettel, az adat- és jelszólopás menetével, valamint ezek kapcsán a lehetséges védekezési lépésekkel. „A most induló tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik már kellő jártasságot szereztek az informatikai rendszerek üzemeltetésében, ugyanakkor fel akarnak készülni minden eshetőségre.” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője – „Az első kurzus – maximális résztvevői számmal – alig 2 hete fejeződött be.”

Az öt napos tanfolyam keretében a hallgatók megismerhetik, hogy milyen módszerekkel tudnak védekezni napjaink jellemző hacker támadásai – többek közt a port szkennelés, a trójai programok és a felhasználói azonosítók (jelszó) lopása – ellen. Külön blokk szól a social engineering típusú, vagyis kifejezetten az emberi hiszékenységre épülő, azt kihasználó támadásokról és a védekezés módjairól. A kurzus záróakkordjaként a saját informatikai rendszer ellen irányuló teszttámadás – az ún. penetration testing – felépítésének és végrehajtásának lépéseit ismerhetik meg a hallgatók. Ezen kívül a képzéshez az EC-Council (az E-kereskedelmi Konzulensek Nemzetközi Tanácsa) nemzetközileg elfogadott minősítése is kapcsolódik, melyet a NetAcademia VUE Vizsgaközpontjában szerezhetnek meg az informatikai biztonsági szakemberek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés