Connect with us

technokrata

Kíváncsi lett a KDB

Dotkom

Kíváncsi lett a KDB

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) úgy döntött, hogy tárgyalás keretében szeretné megismerni a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) érveit annak kapcsán, hogy miért csupán az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt.

-t hívta meg az elektronikus útdíjfizetés (ED) ellenőrzésére kiírt pályázatra. A KKK szerint emellett szóló érv, hogy korábban egy jogszabályban kizárólag az ÁAK-t jelölték ki autópályadíj-szedésre. A KKK hirdetmény közzététele nélküli pályázatot akart lebonyolítani, s ilyen esetekben ki kell kérni a KDB állásfoglalását, emiatt került az ügy a testület elé. Elképzelhető, hogy a szeptember 11-ei tárgyalást követően a KDB már a jövő hónap közepén meghozza határozatát, de elképzelhető, hogy tíz nappal meghosszabbítja a szeptember 16-ai eredeti határidőt, ebben az esetben viszont csak a jövő hónap végén lesz döntés.

Ezzel viszont a szokásos menetébe kerülne az ellenőrzésre vonatkozó és a kiépítésre szóló pályázat. Most ugyanis az előbbi megelőzi a kiépítésre szólót, és ha közben semmi sem változna, azt a “feladványt” jelentené az ellenőrzésre “pályázó” cég számára, hogy már most írja le, miként akarja ellenőrizni azt a technológiát, amelyet a kivitelezésre jelentkező pályázó ajánl majd fel – mindezt 2009-re datálva, ugyanis akkor indul az ED-rendszer.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd