Connect with us

technokrata

Kíváncsi lett a KDB

Dotkom

Kíváncsi lett a KDB

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) úgy döntött, hogy tárgyalás keretében szeretné megismerni a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) érveit annak kapcsán, hogy miért csupán az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt.

-t hívta meg az elektronikus útdíjfizetés (ED) ellenőrzésére kiírt pályázatra. A KKK szerint emellett szóló érv, hogy korábban egy jogszabályban kizárólag az ÁAK-t jelölték ki autópályadíj-szedésre. A KKK hirdetmény közzététele nélküli pályázatot akart lebonyolítani, s ilyen esetekben ki kell kérni a KDB állásfoglalását, emiatt került az ügy a testület elé. Elképzelhető, hogy a szeptember 11-ei tárgyalást követően a KDB már a jövő hónap közepén meghozza határozatát, de elképzelhető, hogy tíz nappal meghosszabbítja a szeptember 16-ai eredeti határidőt, ebben az esetben viszont csak a jövő hónap végén lesz döntés.

Ezzel viszont a szokásos menetébe kerülne az ellenőrzésre vonatkozó és a kiépítésre szóló pályázat. Most ugyanis az előbbi megelőzi a kiépítésre szólót, és ha közben semmi sem változna, azt a “feladványt” jelentené az ellenőrzésre “pályázó” cég számára, hogy már most írja le, miként akarja ellenőrizni azt a technológiát, amelyet a kivitelezésre jelentkező pályázó ajánl majd fel – mindezt 2009-re datálva, ugyanis akkor indul az ED-rendszer.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek