Connect with us

technokrata

Etikus hackerképző tanfolyam indult

Dotkom

Etikus hackerképző tanfolyam indult

Magyarországon egyedülálló, de világviszonylatban is ritkaság számba megy az a biztonsági szakemberek számára induló tanfolyam, amellyel a NetAcademia Oktatóközpont nemrégiben bővítette képzési palettáját.

Az Ethical hacking nevű kurzus keretében a számítógépes bűnözők eszköztárát és gondolkodásmódját ismerhetik meg a résztvevők, akik így sokkal hatékonyabban védhetik meg saját rendszereiket.

A NetAcademia Oktatóközpont szervezésében most induló Ethical Hacking képzés célja, hogy a vállalatok informatikáért felelős biztonsági szakembereit megismertesse a számítógépes bűnözők gondolkodásmódjával, az általuk bevetett eszközkészlettel, az adat- és jelszólopás menetével, valamint ezek kapcsán a lehetséges védekezési lépésekkel. “A most induló tanfolyamunkat azoknak ajánljuk, akik már kellő jártasságot szereztek az informatikai rendszerek üzemeltetésében, ugyanakkor fel akarnak készülni minden eshetőségre” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezető igazgatója. “Az első kurzus – maximális résztvevői számmal – alig 2 hete fejeződött be. A hallgatók vállalatok által delegált informatikai szakemberek, rendszergazdák voltak, akik a személyes beszélgetések alapján és az értékelőlapok tanulsága szerint is egyértelműen hasznosítani tudják az itt tanultakat munkájuk során”- tette hozzá Fóti Marcell. Az öt napos tanfolyam keretében a hallgatók megismerhetik, hogy milyen módszerekkel tudnak védekezni napjaink jellemző hacker támadásai – többek közt a port szkennelés, a trójai programok és a felhasználói azonosítók (jelszó) lopása – ellen. Külön blokk szól a social engineering típusú, vagyis kifejezetten az emberi hiszékenységre épülő, azt kihasználó támadásokról és a védekezés módjairól. A kurzus záróakkordjaként a saját informatikai rendszer ellen irányuló teszttámadás – az úgynevezett penetration testing – felépítésének és végrehajtásának lépéseit ismerhetik meg a hallgatók. Ezen kívül a képzéshez az EC-Council (az E-kereskedelmi Konzulensek Nemzetközi Tanácsa) nemzetközileg elfogadott minősítése is kapcsolódik, melyet a NetAcademia VUE Vizsgaközpontjában szerezhetnek meg az informatikai biztonsági szakemberek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek