Connect with us

technokrata

A szupermobil a T-Moblie-nál

Dotkom

A szupermobil a T-Moblie-nál

Az már biztos, hogy a T-Mobile hálózatán is használható lesz az Apple iPhone mobilmindenese, mivel könnyen hozzáférhetővé válik a ketyere használatát korlátozó kód feltörése.

Több vállalkozás is üzletet lát abban, hogy a tulajdonosok kérdésére kikódolja iPhone-jaikból azt a szoftvert, amely az AT&T hálózatára korlátozza annak használatát. Ezzel lehetővé válik, hogy a T-Mobile rendszerén is telefonáljanak vele az iphone-sok, a további nagy egyesült államokbeli mobiloperátorok hálózata nem kompatibilis a szupermobillal.

A kérdés már csak az, milyen szerzői jogi akadályok állhatnak a kikódolás előtt. Egy nemrégiben hozott bírósági ítéletben eltanácsolták tevékenységétől azt a házaspárt, amely mobilcégek által kódolt – s ezért a bolti árnál olcsóbban megvehető – telefonokat vásárolt, kikódolta őket, majd továbbadta. A taláros testület szerint nem jogellenes az ilyen korlátozások feltörése, az már azonban igen, ha ebből valaki pénzt akar csinálni. A legtöbb mobilcég egyébként az USA-ban kérésre kikódolja telefonjait, ha lejárt a vevő által a megvételükkor vállalt hűségidőszak.

Az észak-írországi Uniquephones.com azt tervezi, hogy üzleti szolgáltatásként kínálja az iPhone-ok kikódolását, ám mielőtt lépne konzultációt kezdett az AT&T jogászaival. A baráti beszélgetésen felhívták a cég figyelmét arra, hogy a feltörő program, amit használni akar, az Apple szabadalmi védettségét élvező elemeket tartalmaz. A Uniguephones egyébként az interneten akarja kínálni kikódoló szoftverét, iPhone-onként 25 dollárért.

Egy további web site, az iphonesimfree.com szintén bejelentette, hogy hamarosan kibocsátja saját iPhone-kikódoló szoftverét, és egy 17 éves hacker, George Hotz, aki egy hete törte fel saját készüléke kódját, már meg is csinálta a maga bizniszét a dologból. Mint blogjáról kiderül, egy Nissan 350Z-ért, valamint 3 iPhone-ért cserébe átadta módszerét a CertiCell mobiltelefon-szerviznek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd