Connect with us

technokrata

SAP: milliárd dolláros befektetés

Dotkom

SAP: milliárd dolláros befektetés

A SAP német üzleti szoftvergyártó forgalma Indiában megduplázódott. A cég tervei szerint 1 milliárd dollárt fektetne be a szubkontinensre, hogy tovább növelje ottani piacát.

A világ legnagyobb üzleti szoftvergyártója piaci részesedésének növelése érdekében Indiába és Kínába fektetne be. A cég az évtized végére ázsiai beruházásai révén kívánja elérni a 100 ezres megrendelői küszöböt. A vállalat közleménye szerint a 134 millió dolláros bevételt hozó indiai piac meghódítására szövetségre lépne India harmadik legnagyobb szoftver szolgáltatójával, a Wipróval.

Az Oracle legnagyobb piaci ellenfelének számító SAP bejelentése szerint 2011-ig 1 milliárd dollárt fektetne be az indiai piac széles körű lefedése érdekében. A német cég ezzel a lépésével felzárkózik az IBM, a Microsoft és az Intel mellé az it-termékek egyre jelentősebb piacának számító ázsiai beruházások terén. A SAP második negyedévi bevételeinek 13 százaléka származott az ázsiai régióból, Európa 52 százalékok, míg az Egyesült Államok 35 százalékot hozott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek