Connect with us

technokrata

Miért mószerolják be egymást a munkatársak?

Dotkom

Miért mószerolják be egymást a munkatársak?

Kollégáikat hibáztatják a kis cégek alkalmazottai.

Egy nemrég, a Websense megbízásából készített felmérés arra mutatott rá, hogy a kis- és közepes méretű vállalatoknál többnyire egymást hibáztatják az emberek a gyenge IT-biztonságért. Ez annak a 375 IT menedzsernek és alkalmazottnak a véleményét tükrözte, akiket Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban kérdeztek meg a felmérést végzők. A válaszadók mindegyike 100-250 főt foglalkoztató vállalatoknál dolgozott.

A kutatásban részt vevők több mint negyede jelölte meg az IT-biztonság alacsony szintjéért elsődleges problémaként a kollégáját – tette mindezt annak ellenére, hogy sok kis- és középvállalatnak még mindig nincsen egységes rendelkezése, politikája az alkalmazottak IT-biztonsági tudatosságának fokozására. Mindössze 23 százalékuk rendelkezik világos szabályzattal, de ezen cégek többsége nem figyel arra, hogy betartják-e az alkalmazottak a rendelkezéseket.

A menedzserek, rendszergazdák számára kollégáik IT-biztonsági analfabéta mivolta idézte elő a legnagyobb frusztrációt: harmaduk tette első helyre az alkalmazottak hozzá nem értését az ezt firtató kérdésen. Az egymást beáruló kollégák csak másodikként jelölték meg a vállalati (szoftveres és hardveres) biztonsági szint alacsony voltát, illetve mindössze a harmadik helyre került az elégtelen finanszírozás. Pedig tudjuk, hogy ha biztonságról van szó, nincs olyan, hogy elég pénz.

Arra is rávilágított a felmérés, hogy a munkavállalók közel harmadának magas kockázatot jelentő site-okhoz is hozzá kell férnie; ilyenek például a peer to peer szolgáltatást és ingyenes letöltést kínáló oldalak. Nagyobb veszélyt jelent azonban a munkán kívüli, de a vállalatnál végzett böngészés – az átlagos európai alkalmazott napi 2 órát webezik munkaügyben, és további felet saját szórakozásból, minden munkanap. Lenne tehát még mit javítani a vállalati IT-biztonsági kultúrán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd