Connect with us

Hirdetés

technokrata

Füstölgő kormánykereket hív vissza a Microsoft

Dotkom

Füstölgő kormánykereket hív vissza a Microsoft

A Microsoft kénytelen visszarendelni 230 ezer, az Xbox videojáték-konzolhoz gyártott kormánykereket, mivel a berendezéshez vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozó kiegészítő túlmelegszik és füstölni kezd.

Ötven balesetről érkezett jelentés, sérülés eddig nem történt. A Microsoft gyorssegélyként az javasolja ügyfeleinek, hogy ne használják a kormánykereket hálózatba kapcsolt üzemmódban, csak elemekkel, mert a hiba csak az előbbi esetben jelentkezik.

Ez a második eset, amikor az Xbox nehéz helyzetbe hozza fejlesztőjét – júliusban kénytelen volt meghosszabbítani a konzolra adott garanciális időt, mivel több berendezés lefagyott használat közben. Ennek orvoslása 1 milliárd dollárjába került a cégnek. A mostani hiba szakértők szerint pszichológiai szempontból kínos, ugyanis felveti a felhasználókban a kérdést, vajon tudja-e a Microsoft, a szoftver óriása, hogy mit csinál, amikor hardverfejlesztésre adja a fejét… Júliusban egyébként az Egyesült Államokban 18 százalékkal, 170 ezer darabra csökkent az Xbox értékesítése az egy évvel korábbihoz képest, miközben a Sony PlayStation 3 konzoljából 159 ezret adtak el a júniusi 100 ezer után. A Nintendo Wii 425 ezres értékesítéssel vezette a listát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés