Connect with us

technokrata

Füstölgő kormánykereket hív vissza a Microsoft

Dotkom

Füstölgő kormánykereket hív vissza a Microsoft

A Microsoft kénytelen visszarendelni 230 ezer, az Xbox videojáték-konzolhoz gyártott kormánykereket, mivel a berendezéshez vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozó kiegészítő túlmelegszik és füstölni kezd.

Ötven balesetről érkezett jelentés, sérülés eddig nem történt. A Microsoft gyorssegélyként az javasolja ügyfeleinek, hogy ne használják a kormánykereket hálózatba kapcsolt üzemmódban, csak elemekkel, mert a hiba csak az előbbi esetben jelentkezik.

Ez a második eset, amikor az Xbox nehéz helyzetbe hozza fejlesztőjét – júliusban kénytelen volt meghosszabbítani a konzolra adott garanciális időt, mivel több berendezés lefagyott használat közben. Ennek orvoslása 1 milliárd dollárjába került a cégnek. A mostani hiba szakértők szerint pszichológiai szempontból kínos, ugyanis felveti a felhasználókban a kérdést, vajon tudja-e a Microsoft, a szoftver óriása, hogy mit csinál, amikor hardverfejlesztésre adja a fejét… Júliusban egyébként az Egyesült Államokban 18 százalékkal, 170 ezer darabra csökkent az Xbox értékesítése az egy évvel korábbihoz képest, miközben a Sony PlayStation 3 konzoljából 159 ezret adtak el a júniusi 100 ezer után. A Nintendo Wii 425 ezres értékesítéssel vezette a listát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek