Connect with us

technokrata

Fizetési gondokkal küzd a TvNetWork

Dotkom

Fizetési gondokkal küzd a TvNetWork

Az elmúlt napokban látványos árfolyam-emelkedés után korrigáló TvNetWork fizetési problémákkal küzd.

A portfolio.hu internetes gazdasági újság által megszellőztetett anyagi természetű nehézségeket lapunk számára is megerősítette Nemes Attila, a cég gazdasági igazgatója, egyben nagytulajdonosa. (A feleségével közös tulajdonban lévő Finatech Kft. a cég mintegy 42 százalékával rendelkezik.) A cégvezető szerint a helyzet egyelőre kezelhető, bár tény, hogy néhány számlát nem utaltak át időben. Csődre vagy felszámolási eljárásra egyelőre nem kell számítani, havonta mintegy 300 millió forint folyik be az ügyfelektől, ami “a nadrágszíj meghúzása után” azért egyelőre biztosítja a működést. Nemes szerint a problémát az okozta, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott beruházásokat úgy tervezték be, hogy annak forrását tőkeemelés formájában biztosítják a cég számára. A TvNetWork nemrég 500 millió forintért vásárolt meg egy bajai hálózatot az Euronet Rt.-től, amelyből mintegy 300 millió forintot még nem egyenlített ki. Az ügyletet bankhitelből szerették volna finanszírozni, de ez nem sikerült. A már említett tőkeemelés régóta napirenden van, de a közgyűlésig egyelőre még nem jutott el a javaslat. A legközelebbi szeptember 20-ára összehívott rendkívüli közgyűlésen is csak az osztalékelsőbbségi sorozat törzsrészvényekké alakítása szerepel, de addig még akár határozati javaslatot is ölthet a tőkeemelés.

Egyelőre keveset esett vissza az árfolyamMúlt héten pénteken 279 forintos rekordmagasságba emelkedett a részvényárfolyam. A három nap alatt mintegy 60 forintot erősödő kurzus ugyan később korrigált, de tegnap is mindössze 3 és fél százalékot esett azt követően, hogy kiderült: a cég komoly fizetési problémákkal küzd.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd