Connect with us

Védett online telefonálást!

Dotkom

Védett online telefonálást!

Sok különböző fejlesztés helyett egységes védelem születhet az internetes hangkommunikáció számára.

Ugyan mára már szinte minden VoIP-alkalmazás rendelkezik valamilyen szintű titkosító algoritmussal, az ezek nyújtotta biztonság szintje nem egyformán magas. Azok a vállalatok, amelyek több internetes hangtovábbításra alapuló megoldást használnak, jóval nehezebb helyzetben vannak, hiszen nehéz (bonyolultsági foktól függően közel lehetetlen) egységes eljárást kidolgozni, alkalmazni ezekre. A problémát felismerve az Enterasys Networks a múlt héten jelentette be legújabb termékcsomagját, mely a VoIP egységes biztonságát hivatott szavatolni.

Az Enterasys Secure Open Convergence platform lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a saját IP-telefonos infrastruktúrájukat érintő veszélyeket felfedjék és automatikusan reagáljanak is rá. A nyílt architektúrás megközelítés révén a felhasználó immár nem kénytelen egyetlen szolgáltatóhoz ragaszkodni, amennyiben egységes biztonsági kezelést szeretne megvalósítani, legyen szó akár hangról, akár videóról, akár adatról, mondta Mike Fabiaschi, az Enterasys vezérigazgatója. Elmondása szerint akár 3Com, akár Alcatel, Avaya, Cisco, Mitel, NEC, Nortel, Panasonic, Polycom vagy Siemens termékeket használ egy adott vállalkozás, az Enterasys képes garantálni a megbízhatóságot, az integritást és a rendelkezésreállást.

Ezzel gyakorlatilag az egyik legfontosabb akadály hárulhat el a vállalati VoIP rendszerek dinamikus terjedése elől – Brian Riggs, a Current Analysis egy elemzője szerint ugyanis az üzleti szféra idegenkedésének egyik legfőbb oka a nem megfelelően kézben tartható biztonság (volt). „A VoIP-rendszerek jogosulatlan használatát észlelő, a szolgáltatás megszakítását és lehallgatását megakadályozó, a hangalapú kommunikációt új fenyegetések végett ellenőrző szoftverek megjelenése komoly katalizátorszerepet tölthet be a hagyományos távközlési formák ellenében versenyző VoIP-nél.” – mondta Riggs.

Kínál az olyan decentralizált alkalmazások számára is védelmet az Enterasys, mint amilyen például a Skype. Ezt peer-to-peer forgalommenedzsment megoldása révén tudja biztosítani a vállalat – a fejlesztés képes ellenőrzése alatt tartani a Skype generálta forgalmat, és így elérni, hogy csak a hitelesített és engedéllyel rendelkező felhasználók használhassák a rendszert.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő