Connect with us

technokrata

Árat csökkentett az Apple

Dotkom

Árat csökkentett az Apple

riási verseny várható az európai mobiltelefon-szolgáltatók között azért, melyikük legyen az Apple iPhone mobilmindenesének európai távközlési partnere.

A T-Mobil jó eséllyel indul a csatában, hiszen 3G/HSPDA-hálózata nagyobb átviteli sebességet biztosíthatna a készülékkel internetező felhasználóknak, mint az Apple amerikai mobilpartnere, az AT&T GPRS-hálózata.

Az iPhone értékesítése hatalmas dobásnak bizonyult Amerikában, ám az Apple nem elégszik meg ezzel. Szép csendben piacot szerez az asztali számítógépek értékesítésben is: üzleti évének harmadik negyedében 1,76 millió iMacot adott el, ami 33 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Az IDC piackutató mindennek nyomán immáron az USA 3. legnagyobb komputergyártójának tartja a Gatewayjel holtversenyben.

Az üzlet élénkítésének érdekében 1500-ról 1200 dollárra csökkentették a 20 hüvelykes képátlójú iMacek árát, míg 24 hüvelykesekét 2000-ről 1800 dollárra mérsékelték. A jelentős változtatások ellenére a társaság közölte, hogy sohasem fog olcsó gépek forgalmazójává válni.

Emellett az Apple kisebb kihívást intézett a Microsoft ellen is, mégpedig azzal, hogy piacra dobta iLife és iWork programcsomagjainak új változatait. Ezek már táblázatkezelőt is tartalmaznak, amely a redmondiak Excelének alternatívája. A sikeres termékoffenzívának köszönhetően az idei év első felében 60 százalékkal nőtt az almás cég részvényeinek tőzsdei árfolyama – derül ki a Forbes.com összefoglalójából.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek