Connect with us

technokrata

Nem jött el a nyári telefonmikulás

Dotkom

Nem jött el a nyári telefonmikulás

Pórul jártak volna azok, akik annak alapján választották volna ki nyaralásuk időpontját, hogy kiszemelt üdülőhelyükről mikortól telefonálhatnak olcsón haza.

Az elmúlt hónapokban a mobiltelefon-társaságok hosszasan és következetesen titkolták, mikor vezetik be az új tarifákat, bár annyit elárultak, hogy a kelleténél előbb. (Az uniós szabályozás szerint legkésőbb szeptember közepe tájékán kellett volna mérsékelni az árakat). Aztán sorra lehullt a lepel, s kiderült, hogy a T-Mobile és a Pannon augusztus 29-től lépteti életbe a kedvezőbb európai roamingdíjakat. Ennek megváltoztatását, vagyis előrébb hozatalát sem az európai uniós képviselő Hegyi Gyula dörgedelmes levele, sem Kóka János gazdasági miniszter asztalra csapása sem tudta kikényszeríteni. A renitensek – s minél kevesebbet bukni szándékozók – mellé nem zárkózott fel a Vodafone, amely már augusztus 1-től kínálja alacsonyabb árait. E cég feltehetően abban a reményben állt elő ezzel, hogy bár többet veszít a következő egy hónapban roamingbevételein, mint két társa, de az ügyfelek (és lehet, hogy a hatóságok is) más módon majd díjazzák eminens magatartását. Ugyanakkor a Vodafone nem számított arra, hogy ügyfelek sokasága pártol át hozzá, azért nem vállalta fel hülye gyerek szerepét: áraiban nem ment lejjebb konkurenseinél. Mindhárman az Európai Unió által megszabott felső határt választották. A cégek tehát önszántukból nem akartak nyári mikulássá válni, nem ajándékozzák meg ügyfeleiket idejekorán a feltétlenül szükségesnél nagyobb árkedvezményekkel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd