Connect with us

technokrata

Tarolnak az olcsó Nokia-telefonok

Dotkom

Tarolnak az olcsó Nokia-telefonok

A korábban várt 2010 helyett már mostanra India lett a Nokia második legnagyobb piaca.

India megelőzte az Egyesült Államokat a Nokia legnagyobb piacainak sorában, immáron Kína után ebben az országban éri el a második legnagyobb árbevételét a finn társaság. Korábban úgy becsülték, hogy csak 2010-ben következik be ez a változás. Indiában növekvő jövedelmükből mindenekelőtt mobiltelefont vesznek az emberek – havonta 6 millióval bővül az előfizetők száma. Ösztönzik a mobilozást az alacsony tarifák is.

India 185 millió zsebtelefon-tulajdonosából 85 millió Nokia-készüléket használ, így már tavaly is nagyon közel jártak egymáshoz a cég ottani és egyesült államokbeli bevételei. Indiában 2,7 milliárd dollárra, az USA-ban 2,8 milliárdra tett szert a Nokia 2006-ban.

A finn nagyvállalat 2004-ben még csupán 450 embert foglalkoztatott az ázsiai országban, ami mostanra 9000-re nőtt. A Chennaiban lévő gyár a megnyitása óta eltelt 18 hónapban 60 millió zsebtelefont állított elő, amelynek felét több mint 58 országba exportálják. Idén április és június között 100,8 millió mobilt adott el a Nokia világszerte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek