Connect with us

technokrata

Évekig csapolta meg a hitelkártyákat

Dotkom

Évekig csapolta meg a hitelkártyákat

A 24 éves ukrán hacker végül fennakadt a horgon.

Sokáig titkolták, de a TJX Companies által kibocsátott hitelkártyákhoz tartozó számlákat rendszeresen le-lecsapolták valakik. Az idestova több mint két éve tartó visszaélésről nem tudtak sokat a hatóságok, egészen az elmúlt hetekig, amikor végre sikerült a nyomára akadni a hackernek. Mint azt az Egyesült Államok titkosszolgálata kiderítette, a 24 éves Makszim Jasztremszkij állt a visszaélések hátterében – az ukrán fiatalember Törökországban került a helyi hatóságok kezére.

A tengerparton fekvő Kemer városában, július 26-án, egy éjszakai klubban bukkantak rá Jasztremszkijre, akit most azzal vádolnak, hogy több mint 45 millió bankszámla adatait lopta el az elmúlt két évben. A megszerzett adatokat nem közvetlenül maga használta fel, hanem – számlánként 20 dollárért – adta tovább az érdeklődők számára. Az egyelőre nem tisztázott, hogy hányszor, kinek és mekkora mennyiségben adott át ilyen információkat. Azt pedig nem kívánták elárulni, hogy miként tudta az ukrán hacker ilyen sokáig folytatni pénzszerző tevékenységét.

Jasztremszkij jelenleg egy török börtönben várja a sorsát – az Egyesült Államok hatóságai azt akarják elérni, hogy a fiatal férfit kiadják az USA-nak. Ha így alakul, akkor akár több évnyi szabadságvesztés is várhat a hackerre.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek