Connect with us

technokrata

Évekig csapolta meg a hitelkártyákat

Dotkom

Évekig csapolta meg a hitelkártyákat

A 24 éves ukrán hacker végül fennakadt a horgon.

Sokáig titkolták, de a TJX Companies által kibocsátott hitelkártyákhoz tartozó számlákat rendszeresen le-lecsapolták valakik. Az idestova több mint két éve tartó visszaélésről nem tudtak sokat a hatóságok, egészen az elmúlt hetekig, amikor végre sikerült a nyomára akadni a hackernek. Mint azt az Egyesült Államok titkosszolgálata kiderítette, a 24 éves Makszim Jasztremszkij állt a visszaélések hátterében – az ukrán fiatalember Törökországban került a helyi hatóságok kezére.

A tengerparton fekvő Kemer városában, július 26-án, egy éjszakai klubban bukkantak rá Jasztremszkijre, akit most azzal vádolnak, hogy több mint 45 millió bankszámla adatait lopta el az elmúlt két évben. A megszerzett adatokat nem közvetlenül maga használta fel, hanem – számlánként 20 dollárért – adta tovább az érdeklődők számára. Az egyelőre nem tisztázott, hogy hányszor, kinek és mekkora mennyiségben adott át ilyen információkat. Azt pedig nem kívánták elárulni, hogy miként tudta az ukrán hacker ilyen sokáig folytatni pénzszerző tevékenységét.

Jasztremszkij jelenleg egy török börtönben várja a sorsát – az Egyesült Államok hatóságai azt akarják elérni, hogy a fiatal férfit kiadják az USA-nak. Ha így alakul, akkor akár több évnyi szabadságvesztés is várhat a hackerre.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd