Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális támadások – kik vannak nagyobb veszélyben?

Dotkom

Digitális támadások – kik vannak nagyobb veszélyben?

Az internetezők egy jelentős része komolyabb kockázatnak van kitéve, mintsem gondolná.

Egy, az InsightExpress által készített jelentés arra világított rá, hogy a vezetékmentes környezetben dolgozók kevésbé vannak tisztában a digitális veszélyek jelentette kockázatokkal. A kutatás szerint a mobil felhasználók 73 százaléka elismerte, hogy nincsen mindig tisztában a fenyegetések veszélyével vagy az ezt mérséklő lépésekkel. Több mint 25 százalékuk arról is beszámolt, hogy eddigi pályafutása során alig vagy sosem ötlött fel benne, hogy biztonsági kockázatnak van kitéve; illetve ha megértette is a szituáció komolyságát, nem tett ellene semmit. Leggyakrabban a következő két kifogás merült fel: „Elfoglalt vagyok és máson kell dolgoznom” vagy „Ez az IT-részleg munkája, nem az enyém”.

A Cisco Systems és az USA-beli National Cyber Security Alliance együttműködésével végzett kutatás összesen hét országra terjedt ki, és az Egyesült Államok mellett olyan nemzetek mobil alkalmazottjainak szokásait is vizsgálta, mint Kína, Németország és India. Az észak-amerikai országban megkérdezettek 36 százaléka egyáltalán nem vagy alig törődött a fenyegetésekkel, vezetékmentes eszközök használata esetén. 46 százalékuk kapott munkája során valamilyen IT-biztonsági képzést, amivel a dobogó harmadik fokára kerülhetett fel – az első helyen Kína áll (58 százalék), második pedig India lett (55 százalék).

44 százalék nyilatkozott úgy, hogy a nem ismert vagy gyanús forrásokból származó e-maileket és csatolmányokat minden aggodalom nélkül megnyitja, nem törődve a várható következményekkel. Az Egyesült Királyságban, Kínában és Indiában a válaszadók több mint fele tartozott ebbe a csoportba, az USA területén élők/dolgozók 39 százaléka vallotta magáénak ezt a viselkedést. Ami miatt egyelőre még sem jelent igazán komoly problémát a jelenség, az az, hogy az okostelefonokat és PDA-kat érintő levélszemét és egyéb digitális fenyegetés relatíve kismértékű, az asztali számítógépekhez viszonyítva.

„Úgy vélem, hogy a biztonsági éberség és a felhasználói felelősség folyamatosan fejlődik, ahogy egyre többet és többet hallunk a fenyegetésekről. Az emberek oktatásban részesülnek, ha bekövetkezik a baj – de előtte nem tanulnak a védekezésről. Éppen ezért több megelőző képzésre és oktatási programra van szükség.” – vélekedett Fred Kost, a Cisco biztonsági megoldásokért felelős részlegének igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés