Connect with us

technokrata

Digitális támadások – kik vannak nagyobb veszélyben?

Dotkom

Digitális támadások – kik vannak nagyobb veszélyben?

Az internetezők egy jelentős része komolyabb kockázatnak van kitéve, mintsem gondolná.

Egy, az InsightExpress által készített jelentés arra világított rá, hogy a vezetékmentes környezetben dolgozók kevésbé vannak tisztában a digitális veszélyek jelentette kockázatokkal. A kutatás szerint a mobil felhasználók 73 százaléka elismerte, hogy nincsen mindig tisztában a fenyegetések veszélyével vagy az ezt mérséklő lépésekkel. Több mint 25 százalékuk arról is beszámolt, hogy eddigi pályafutása során alig vagy sosem ötlött fel benne, hogy biztonsági kockázatnak van kitéve; illetve ha megértette is a szituáció komolyságát, nem tett ellene semmit. Leggyakrabban a következő két kifogás merült fel: „Elfoglalt vagyok és máson kell dolgoznom” vagy „Ez az IT-részleg munkája, nem az enyém”.

A Cisco Systems és az USA-beli National Cyber Security Alliance együttműködésével végzett kutatás összesen hét országra terjedt ki, és az Egyesült Államok mellett olyan nemzetek mobil alkalmazottjainak szokásait is vizsgálta, mint Kína, Németország és India. Az észak-amerikai országban megkérdezettek 36 százaléka egyáltalán nem vagy alig törődött a fenyegetésekkel, vezetékmentes eszközök használata esetén. 46 százalékuk kapott munkája során valamilyen IT-biztonsági képzést, amivel a dobogó harmadik fokára kerülhetett fel – az első helyen Kína áll (58 százalék), második pedig India lett (55 százalék).

44 százalék nyilatkozott úgy, hogy a nem ismert vagy gyanús forrásokból származó e-maileket és csatolmányokat minden aggodalom nélkül megnyitja, nem törődve a várható következményekkel. Az Egyesült Királyságban, Kínában és Indiában a válaszadók több mint fele tartozott ebbe a csoportba, az USA területén élők/dolgozók 39 százaléka vallotta magáénak ezt a viselkedést. Ami miatt egyelőre még sem jelent igazán komoly problémát a jelenség, az az, hogy az okostelefonokat és PDA-kat érintő levélszemét és egyéb digitális fenyegetés relatíve kismértékű, az asztali számítógépekhez viszonyítva.

„Úgy vélem, hogy a biztonsági éberség és a felhasználói felelősség folyamatosan fejlődik, ahogy egyre többet és többet hallunk a fenyegetésekről. Az emberek oktatásban részesülnek, ha bekövetkezik a baj – de előtte nem tanulnak a védekezésről. Éppen ezért több megelőző képzésre és oktatási programra van szükség.” – vélekedett Fred Kost, a Cisco biztonsági megoldásokért felelős részlegének igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd